ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Volvo V60 ως Cross Country είναι ακόμα πιο δυναμικό και με έντονο χαρακτήρα off road

Το νέο Volvo V60 ως Cross Country είναι ακόμα πιο δυναμικό και με έντονο χαρακτήρα off road

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των τιμών για το νέο Volvo V60 στη χώρα μας -ξεκινά από τις 44.928 ευρώ ως D3 με κινητήρα πετρελαίου 2.000 κυβικών και 150 ίππων- η σουηδική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του αντίστοιχου Cross Country.

H παρουσίαση του οποίου, που ολοκληρώνει τη γκάμα των αντίστοιχων μοντέλων της Volvo, ήταν απόλυτα αναμενόμενη. Και αυτό όχι μόνο γιατί οι Σουηδοί έχουν μια μακρόχρονη παράδοση στην κλάση, την οποία πρώτοι ξεκίνησαν πριν από 21 χρόνια, αλλά και γιατί πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατηγορία αυτοκινήτων. Που διαθέτουν τα πλεονεκτήματα των SUV χωρίς κάποια από τα πλην τους. Για παράδειγμα την πολύ μεγάλη μετωπική επιφάνεια.

Το νέο V60 Cross Country λοιπόν ναι μεν βασίζεται στο αντίστοιχο V60, καθώς μοιράζεται το πλαίσιο, τα μηχανικά μέρη καθώς και πολλά από τα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά έχει έντονο off road προσανατολισμό. Με τονισμένα πλευρικά προστατευτικά, με μπάρες οροφής και κυρίως με μια σημαντική απόσταση από τα έδαφος -αυξημένη κατά 75 ολόκληρα χιλιοστά σε σχέση με αυτήν του V60. Το τελευταίο στοιχείο οι Σουηδοί το χρησιμοποιούν πολύ σωστά και σε όλα τα SUV τους, ενώ από κει και πέρα το Cross Country διαθέτει και μια διαφοροποιημένη και εμφατική μάσκα.

Στο εσωτερικό ακολουθείται το γνωστό και επιτυχημένο μοτίβο των σύγχρονων Volvo με τη μεγάλη, αλά tablet, οθόνη στο κέντρο του ταμπλό να αποτελεί το οπτικό σημείο αναφοράς αλλά και το στοιχείο επικοινωνίας με το εξαιρετικό σύστημα infotainment Sensus. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και με δυνατότητες ρύθμισης, οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones πλήρεις και τα συστήματα υποβοήθησης πάμπολλα και αποτελεσματικά, σύμφωνα και με την παράδοση των Σουηδών στο συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα σε ότι αφορά τα προγράμματα οδήγησης εδώ υπάρχει και ένα επιπλέον για την κίνηση πέρα από την άσφαλτο με δυνατότητα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control).

Για τις off road μετακινήσεις η ανάρτηση είναι ενισχυμένη, ενώ οι διαθέσιμες εκδόσεις στις αρχές του 2019, όταν και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του νέου V60 Cross Country, θα είναι οι T5 AWD (turbo βενζίνης 2.000 κυβικών και 254 ίππων) και D4 AWD (turbo diesel με 2.000 κυβικά και 190 ίππους). Με την πάροδο του χρόνου θα προστεθεί στη γκάμα μια ήπια υβριδική (mild hybrid) έκδοση, αλλά και οι plug-in υβριδικές Twin Engine.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ