ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To SQ2 των 300 ίππων από 2.000 κυβικά θα είναι το πιο γρήγορο μικρό SUV της Audi

To SQ2 των 300 ίππων από 2.000 κυβικά θα είναι το πιο γρήγορο μικρό SUV της Audi

Μετά από μια μακρά φημολογία και αρκετές ήξεις αφίξεις η Audi θα παρουσιάσει στο Παρίσι και την έκθεσή του που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, την κορυφαία, πιο ισχυρή και φυσικά και πιο σπορ έκδοση του μικρού της SUV αυτοκινήτου της, του Q2.

To SQ2, όπως θα ονομάζεται λοιπόν, θα κινείται από μια έκδοση 300 ίππων του τετρακύλινδρου turbo των 2.000 κυβικών της γερμανικής εταιρείας. Για την περίσταση ο 2.0 TFSI έχει εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ, με σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων τόσο της εισαγωγής όσο και της εξαγωγής. Ταυτόχρονα για τις τελευταίες υπάρχει ένα ακόμα σύστημα, το AV, που μεταβάλλει το βύθισμά τους σε δύο θέσεις.

Αυτό γίνεται προκειμένου να προσαρμόζεται η λειτουργία του κινητήρα όσο το δυνατόν πιο πολύ στις εκάστοτε συνθήκες αλλά και για να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ροή των καυσαερίων προς τον υπερσυμπιεστή και να περιορίζεται η υστέρησή του στην απόκριση.

Ο 2.0 TFSI των 300 ίππων του SQ3 συνδυάζεται στάνταρ τόσο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων όσο και με την τετρακίνηση quattro. Από κει και πέρα η ανάρτησή του είναι χαμηλωμένη κατά 20 χιλιοστά και πιο σφιχτή για χάρη της σπορ οδικής συμπεριφοράς.

Το νέo Audi SQ2, ως είθισται, θα διαφοροποιείται και οπτικά στο αμάξωμα αλλά και στο εσωτερικό του, προκειμένου να τονίζεται τόσο ο σπορ προσανατολισμός του όσο και η κορυφαία θέση του στη γκάμα του πιο μικρού SUV της μάρκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ