ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H νέα Mercedes B-Class είναι πιο πρακτική αλλά και πιο ενδιαφέρουσα

Αυτοκίνητο: H νέα Mercedes B-Class είναι πιο πρακτική αλλά και πιο ενδιαφέρουσα

H νέα B-Class που παρουσίασε η Mercedes στο Παρίσι δείχνει αφενός πως παρά τη λαίλαπα των SUV τα πολυμορφικά εξακολουθούν να υφίστανται και αφετέρου πως για να υφίστανται πρέπει να γίνουν και πιο πρακτικά αλλά και πιο ενδιαφέροντα γενικά.

Προκειμένου λοιπόν η B-Class να έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης διατήρησε το αμάξωμα του ενός όγκου και μεγάλωσε, φτάνοντας τα σχεδόν τα 4.359 μέτρα. Ταυτόχρονα είναι και λίγο πιο φαρδιά και λίγο πιο ψηλή, ενώ το πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο είναι αυτό του μεταξονίου της, που φτάνει τα 2,929 μέτρα. Τιμή ανάλογη με αυτή του μεταξονίου της μεγάλης λιμουζίνας της μάρκας, της E-Class, οπότε ανάλογοι , δηλαδή μεγάλοι θα είναι και οι χώροι στου εσωτερικό της. Ενδιαφέρον είναι πως τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν κατά 14 εκατοστά κατά το διαμήκη άξονα, προκειμένου οι χώροι που αντιστοιχούν σε όσους κάθονται πίσω και στις αποσκευές να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες. Έτσι το μέγεθος του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται, στην πεντάθεσια διάταξη από τα 455 έως και τα 705 λίτρα.

Από κει και πέρα ο διάκοσμος ακολουθεί την σύγχρονη και εντυπωσιακή συνταγή της νέας Α-Class, που γενικά έχει πολλά κοινά με τη B-Class και σε ότι αφορά πλαίσιο και μηχανικά μέρη. Έτσι ο πίνακας οργάνων είναι ο πλήρως ψηφιακός με τις δύο οθόνες, το μέγεθος των οποίων φτάνει μέχρι και τις 10,25 ίντσες, το σύστημα infotainment είναι το επίσης καινούργιο MBUX, ενώ το παρόν μπορούν να δώσουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones αλλά και όλα τα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας.

Οι εκδόσεις βενζίνης με τις οποίες η νέα Mercedes Β-Class θα είναι αρχικά διαθέσιμη είναι οι B 180 και B 200, που κινούνται από το νέο τετρακύλινδρο των 1.330 κυβικών ο οποίος αποδίδει 136 και 163 ίππους αντίστοιχα. Οι diesel είναι οι B 180 d των 1.500 κυβικών και των 116 ίππων, καθώς και οι B 200 d και B 220 d των 2.000 κυβικών με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Οι εισαγωγικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου είναι εξοπλισμένες με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT με 7 σχέσεις, ενώ οι diesel των 2.000 κυβικών με το 8G-DCT με 8 σχέσεις.

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes B-Class θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους, ενώ στην πορεία η γκάμα της θα συμπληρωθεί και με άλλες εκδόσεις. Μεταξύ αυτών και οι τετρακίνητες 4MATIC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ