ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το G90 είναι το πρώτο μοντέλο της Genesis της μάρκας πολυτελείας της Hyundai

Το G90 είναι το πρώτο μοντέλο της Genesis της μάρκας πολυτελείας της Hyundai
Hyundai

Πριν από λίγο καιρό η Hyundai, βαδίζοντας στα βήματα των Ιαπώνων κατασκευαστών, ανακοίνωσε την ίδρυση της Genesis.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή μάρκα για τα μοντέλα πολυτελείας της, τα οποία θα διαφοροποιούνται τόσο τεχνολογικά όσο και αισθητικά. Μάλιστα, οι Κορεάτες ίδρυσαν για την Genesis ξεχωριστό τμήμα design, με επικεφαλής τον Luc Donkerwolke, ο οποίος κατά καιρούς έχει περάσει από τις Lamborghini, Seat, Audi, Bentley και Skoda του ομίλου της Volkswagen.

Ήδη η Genesis παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, το G90, που στην Κορέα θα λέγεται EQ900. Πρόκειται για μια μεγάλη λιμουζίνα με επιβλητική εμφάνιση, μήκος που ξεπερνά τα 5,20 μέτρα και βάρος, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, από 2.420 έως και 2.600 κιλά.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγάλοι, χάρη και στο μεταξόνιο των 3,16 μέτρων, το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 484 λίτρα, ο διάκοσμος είναι πολυτελής, τα καθίσματα, μπροστά και πίσω, πολλαπλώς ρυθμιζόμενα, ο κλιματισμός ηλεκτρονικά ελεγχόμενος με 3 ζώνες ρύθμισης, το ηχοσύστημα της Lexicon με ήχο surround, ενώ πλήρης είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας.

Οι κινητήρες του G90 είναι ο ατμοσφαιρικός 3.8 των 228 ίππων που αποτελεί τη βάση, ο καινούργιος turbo των 3.300 κυβικών με απόδοση 268 ίππων και 510 Nm (0-100 σε 6,2 δεύτερα), καθώς και ο κορυφαίος V8 των 5.000 κυβικών με 308 ίππους και 0-100 σε 5,7 δεύτερα. Το κιβώτιο είναι παντού αυτόματο 8 σχέσεων, κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω, ενώ η λίστα των εξτρά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τετρακίνηση H-TRAC AWD, καθώς και μια ενεργητική ανάρτηση.

Οι πωλήσεις του G90 θα ξεκινήσουν στις αρχές του χρόνου στην Κορέα, και θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή, ενώ μέχρι το 2020 ο προγραμματισμός της Genesis περιλαμβάνει την παρουσίαση συνολικά 6 νέων μοντέλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ