ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο πιο μεγάλη μπορεί να είναι η επιμηκυμένη έκδοση του Audi Q2 για την Κίνα;

Πόσο πιο μεγάλη μπορεί να είναι η επιμηκυμένη έκδοση του Audi Q2 για την Κίνα;

Η προτίμηση που δείχνουν οι Κινέζοι στα μεγάλα αυτοκίνητα με το επιμηκυμένο μεταξόνιο είναι σημαντική και αναγκάζει τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν ανάλογες εκδόσεις ακόμα και μοντέλων που δεν είναι προφανές ότι ενδείκνυνται για το σκοπό αυτό.

Όπως για παράδειγμα το μικρότερο SUV της, το Q2, που στην Κίνα είναι διαθέσιμο πλέον και ως Q2 L. Long δηλαδή με επιμηκυμένο μεταξόνιο, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι αυτό μεγαλύτερο. Από τις φωτογραφίες πάντως δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει καμία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση που κυκλοφορεί και στη χώρα μας.

Δεν θα ήταν και πρακτικά εφικτό άλλωστε, μιας και έχουν προστεθεί μόλις 27 χιλιοστά -τόσο στο μεταξόνιο όσο και στο συνολικό μήκος. Παρά την ελάχιστη επιμήκυνση οι άνθρωποι της Audi ισχυρίζονται πως υπάρχει διαφορά για όσους κάθονται και για τους οποίους έγινε άλλωστε η όλη επέμβαση. Διαφορά που στην πράξη μεταφράζεται σε περισσότερο «αέρα» για τα γόνατά τους.

Κατά τα άλλα το Q2 L κινείται από το γνωστό 1.4 TFSI της γερμανικής εταιρείας που αποδίδει είτε 131 είτε 150 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Όσο για την τιμή του στην Κίνα κυμαίνεται από τις περίπου 32.000 δολάρια έως τις 40.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ