ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Renault τιμά τον Λε Κορμπυζιέ με ένα παράτολμο πρωτότυπο

Η Renault τιμά τον Λε Κορμπυζιέ με ένα παράτολμο πρωτότυπο

Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο του γαλλοελβετού αρχιτέκτονα, η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τιμά τον άντρα που συνέβαλε καθοριστικά στη μορφοποίηση της ιδέας της νεωτερικότητας στον 20ό αιώνα.

Ο Λε Κορμπυζιέ ήταν ένας διανοούμενος, ένας καλλιτέχνης και ένας αρχιτέκτονας μετά τον οποίο τίποτε δεν επρόκειτο να είναι όπως πριν. Σε αυτήν την επιρροή αποτίνει φόρο τιμής η Renault με το εξωτικό πρωτότυπο και ιδιαίτερα προκλητικό σε εμφάνιση μοντέλο Coupé Corbusier .

Μυώδεις γραμμές, σπορ εμφάνιση που παραπέμπει σε super car, μεγάλο καπό, επιβλητικά φωτιστικά σώματα και ένα φουτουριστικό εσωτερικό που κατακλύζεται από μεγάλες οθόνες αφής είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός μοντέλου που δεν θα κυκλοφορήσει ανάμεσα μας καθώς αποτελεί μια “σχεδιαστική άσκηση υψηλής αισθητικής” για την εταιρεία.

Το Coupé Corbusier παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης “Des voitures à habiter: automobile et modernisme XXe-XXIe siècles” που πραγματοποιείται στη Villa Savoye, έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα, και η θεματική της αφορά στα αυτοκίνητα και το μοντερνισμό στον 20ο και τον 21ο αιώνα. Η ρευστή, αεροδυναμική φόρμα, η προτεταμένη μάσκα και το εντυπωσιακό άνοιγμα των δίεδρων θυρών εντυωσιάζουν σε αυτό το εμπνευσμένο, άψυχο ωστόσο αφού δεν έχει μοτέρ, πρωτότυπο.

Η έκθεση “Αυτοκίνητα για να ζεις: το αυτοκίνητο και μοντερνισμός 20ού και 21ου αιώνα” στο Poissy της Γαλλίας θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ