ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Renault Clio πιο ελκυστικό, πιο πλούσιο και πιο γοητευτικό από ποτέ και με τιμή από μόλις 12.980

Το Renault Clio πιο ελκυστικό, πιο πλούσιο και πιο γοητευτικό από ποτέ και με τιμή από μόλις 12.980

To Renault Clio πρακτικά δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι από τα πιο γνωστά, επιτυχημένα και δημοφιλή μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκίνησης. Έχοντας επιδείξει 28 ολόκληρα χρόνια ιστορίας και πρωτοπορίας, παραμένει και στην 4η γενιά του στην πρώτη γραμμή και μάλιστα από όλες τις απόψεις.

Κι αυτό γιατί ενσαρκώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής σχολής γενικά και της Renault ειδικά. Έτσι συνδυάζει άριστα και αρμονικά την εξαιρετική άνεση από την ανάρτηση και την ασφαλή αλλά και ευχάριστη οδική συμπεριφορά, που παρέχει απλόχερα το πάντα ζητούμενο -ανεξαρτήτως κατηγορίας- fun to drive, βάζοντας τον οδηγό στο επίκεντρο.

Αισθητικά το Clio αποτυπώνει εξαιρετικά την καινούργια σχεδιαστική γλώσσα της Renault, η οποία πιστώνεται στον αρχισχεδιαστή της μάρκας, Laurens van den Acker. Είναι μοντέρνο και νεανικό, με έντονη προσωπικότητα αλλά και διαχρονικό στυλ, ενώ οι σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ισχυρή προσωπικότητά του.

Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό του, με τη σύγχρονη σχεδίαση και τη high tech αύρα, η οποία προσδιορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό του. Από κει και πέρα οι χώροι είναι μεγάλοι και άνετοι, ακόμα και για πέντε και τις αποσκευές τους για πολυήμερη απουσία, ενώ η ποιότητα τόσο των υλικών όσο και της κατασκευής είναι εξαιρετική.

Από όλες τις εκδόσεις του Clio η κορυφαία Dynamic είναι αυτή που αντικατοπτρίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την αρτιότητα του πιο δημοφιλούς μοντέλου της Renault. Σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού της, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κάρτα Renault Hands Free, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω, σύστημα πλοήγησης με οθόνη 7,0 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς Full LED Pure Vision.

Ο εξοπλισμός του Renault Clio Dynamic είναι κορυφαίος για τα δεδομένα της κατηγορίας B, ενώ διατίθεται για πρώτη φορά στην εξαιρετική τιμή των 12.980 ευρώ, σε συνδυασμό με έναν επίσης κορυφαίο κινητήρα.

Πρόκειται για τον Energy 0.9 TCe των 75 ίππων, o οποίος είναι ένας από τους πλέον εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης νέας γενιάς, καθώς ενσωματώνει μια σειρά κορυφαίων τεχνολογιών, oι οποίες προέρχονται απευθείας από την εμπλοκή της Renault στη Formula 1 και αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές και στην καθημερινή χρήση.

Έτσι λοιπόν ο συνδυασμός του turbo με το συνολικό σύγχρονο και προηγμένο σχεδιασμό του εξασφαλίζουν στον 0,9 TCe εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και κορυφαία ελαστικότητα, η οποία με τη σειρά της τον καθιστά ιδιαίτερα ευχάριστο και άμεσο στην απόκρισή του τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω από αυτήν, πολύ οικονομικό και εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, τα 3 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας και τους 6 μήνες δωρεάν ασφάλισης, τότε το Renault CLIO 0.9 TCe 75hp είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πιο ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση της κατηγορίας του.

Το Clio όμως δεν είναι η μόνη πρόταση της Renault που αξίζει προσοχής. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καινούργια έκδοση “Sport Edition” του Kadjar, η οποία διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi 110 hp και συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Η Sport Edition προσφέρεται στην ίδια τιμή με τις αντίστοιχες εκδόσεις Expression και σε σχέση με αυτές, που είναι ήδη πολύ καλά εξοπλισμένες, διαθέτει επιπλέον το Renault R-Link2 μαζί με σύστημα πλοήγησης και έγχρωμη οθόνη αφής 7,0 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, καθώς και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Diamond. Ο επιπλέον αυτός δωρεάν εξοπλισμός μεταφράζεται σε ένα όφελος 1.500 ευρώ για τον πελάτη και έτσι η τιμή του τιμή του Kadjar 1.5 dCi 110hp Sport Edition είναι 21.650 ευρώ, ενώ με το αυτόματο κιβώτιο EDC διαμορφώνεται στις 25.990 ευρώ.

Στην εξαιρετική τιμή των 17.010 ευρώ διατίθεται και η πιο δημοφιλής έκδοση του επιτυχημένου Captur, Expression, που προσφέρει ολοκληρωμένο εξοπλισμό και συνδυάζεται με τον κορυφαίο κινητήρα πετρελαίου 1.5 dCi 90hp.