ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η πολυτελής, κορυφαία σειρά 8 της BMW έγινε και cabrio

Αυτοκίνητο: Η πολυτελής, κορυφαία σειρά 8 της BMW έγινε και cabrio

H αρχέτυπη σειρά 8 μπορεί να μην είχε ανοιχτή έκδοση αλλά αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τη BMW να παρουσιάσει, λίγους μήνες μετά την εμφάνιση της κουπέ και την convertible εκδοχή της καινούργιας κορυφαίας σειράς της.

H οποία στην έκδοση κάμπριο διαθέτει μια ιδιαίτερα ποιοτική μαλακή οροφή, η οποία πέρα από απόλυτα στεγανότητα εξασφαλίζει όταν είναι κλειστή και πολύ καλή ηχομόνωση -πολύ κοντά σε αυτήν της κουπέ όπως λένε οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας. Οι οποίοι προχώρησαν και στις κατάλληλες ενισχύσεις του πλαισίου προκειμένου να μην επηρεαστεί η ακαμψία από την αντικατάσταση της μεταλλικής οροφής. Ενισχύσεις που, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, πρόσθεσαν 125 κιλά στο συνολικό βάρος.

Φυσικά η μαλακή οροφή της 8 Convertible ανεβοκατεβαίνει πλήρως ηλεκτρικά, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις 15 δεύτερα και μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και με το μεγάλο κάμπριο των σχεδόν 4,84 μέτρων και εν κινήσει. Αρκεί η ταχύτητά του να μην ξεπερνά τα 50 χλμ./ ώρα.

Όταν η οροφή είναι διπλωμένη στη θέση που έχει προβλεφθεί για αυτήν η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ περιορίζεται στα 280 λίτρα. Από τα 350 που είναι όταν είναι κλειστή. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερο χώρο για αποσκευές η πλάτη του πίσω καθίσματος, στο οποίος δύο ενήλικες θα καθίσουν με αρκετή άνεση, μπορεί να διπλώσει σε δύο ανεξάρτητα τμήματα.

Κατά τα άλλα ο πολυτελής διάκοσμος δεν διαφοροποιείται από αυτόν της κουπέ. Έτσι στο ταμπλό κυριαρχεί και εδώ η οθόνη αφής των 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment της τελευταίας γενιάς. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με διαγώνιο 10,3 ιντσών, ενώ ο εξοπλισμός είναι πλήρης σε ότι αφορά την ασφάλεια, την υποβοήθηση, τη διασύνδεση και τη διευκόλυνση.

Αρχικά -η 8 Cabrio θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles στα τέλη του μήνα και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο- η κορυφαία ανοιχτή BMW θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Έκδοση βενζίνης είναι η M850i xDrive με τον bi-turbo V8 των 4.400 κυβικών και των 530 ίππων και diesel η 840d xDrive που κινείται από τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών και των 320 ίππων. Στην πορεία αναμένονται τόσο η M8 όσο και η βασική 840i.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ