ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα νέα μοντέλα που μπορείτε να δείτε στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2018»

Όλα τα νέα μοντέλα που μπορείτε να δείτε στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2018»

Αύριο, 10 Νοεμβρίου, ανοίγει επίσημα τις πύλες της για το κοινό η καθιερωμένη ετήσια έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018». Η οποία διοργανώνεται στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικούς και στην Αίθουσα Ξιφασκίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου.

Η «Αυτοκίνηση 2018» ακολουθεί φέτος χρονικά την έκθεση στο Παρίσι και έτσι το παρόν θα δώσουν και στην Αθήνα πολλά ολοκαίνουργια μοντέλα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως στη γαλλική πρωτεύουσα. Έτσι ο επισκέπτης θα μπορεί να δει από κοντά 25 αυτοκίνητα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και συνολικά 150 νέα μοντέλα. Μεταξύ των αστεριών της έκθεσης θα είναι σίγουρα το μονοθέσιο R.S. 18 που θα είναι στο περίπτερο της Renault καθώς και η Ford Μustang Bullitt, το σύγχρονο remake της αρχέτυπης Bullitt που έγινε διάσημη δίπλα στον Mr. Cool, τον Steve McQueen.

Από κει και πέρα στο περίπτερο της BMW θα μπορείτε να δείτε τις νέες X5 και σειρά 8 Coupe, πλαισιωμένες από την καινούργια γενιά της X4, το i8 Roadster αλλά και την M2 Competition, που πλεόν κινείται από το σύνολο της M4.

Η Citroen δίπλα στα επιτυχημένα C3 (Αυτοκίνητο της Χρονιας 2017 για την Ελλάδα), C3 Aircross και C4 Cactus, θα παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα το C5 Aircross, ενώ το δικό της top μοντέλο, το DS 7 Crossback, θα παρουσιάσει και η μάρκα πολυτελείας της η DS Automobiles. Μαζί βέβαια με το πολύ ενδιαφέρον DS 3 Crossback, στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των B-SUV.

Στο περίπτερο της Fiat θα πρωταγωνιστήσει το ανανεωμένο 500X με τους καινούργιους κινητήρες που ξεκινούν από τα 1.000 κυβικά, ενώ σε αυτό της Ford ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι το ολοκαίνουργιο Focus, που σε αυτήν του τη γενιά εμφανίζεται αναβαθμισμένο σφαιρικά. Φυσικά θα μπορείτε να δείτε και τα SUV της μάρκας αλλά και το πολύ καλό, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα Ford Fiesta.

Η Hyundai θα δείξει το δικό της μεσαίο SUV, το Tucson, στην τελευταία του ανανεωμένη και επίσης αναβαθμισμένη εκδοχή, μαζί βέβαια με το μικρότερο Kona αλλά και τη συνολικά πλήρη γκάμα της (i30, i20 και i10).

Στο περίπτερο της Jeep το νέο Wrangler θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να προσέξετε και το ανανεωμένο Renegade, που πλέον ξεκινά από τα 1.000 κυβικά και τους 120 ίππους, καθώς κινείται από τα καινούργια ολοκαίνουργια σύνολα της FCA. Στα οποία περιλαμβάνεται και ένας τετρακύλινδρος 1.300 κυβικών με 150 και στη συνέχεια και 180 ίππους.

Renault Autokinisi 2low

To μονοθέσιο R.S. 18 της Renault Sport θα είναι στη "Αυτοκίνηση 2018". Πηγή: Renault

Στην Kia την παράσταση θα κλέψει το εντυπωσιακό Stinger, το GT της μάρκας, συνεπικουρούμενο από το υβριδικό Niro αλλά και το ολοκαίνουργιο Ceed, που είναι σαφώς πιο upper class από τον προκάτοχό του, μαζί με το επιτυχημένο Stonic.

Στο περίπτερο της Mercedes θα πρωταγωνιστούν η καινούργια κομψή CLS, καθώς και η επιβλητική G-Class, ενώ το παρόν θα δηλώσει σχεδόν όλη η μεγάλη γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Στη Mini αξίζει να προσέξετε το Mini Electric Concept που δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας, ενώ τα ηλεκτρικά μοντέλα θα δίνουν τον τόνο και στη Nissan, μιας και δίπλα στο πολύ ενδιαφέρον και πρακτικό από όλες τις απόψεις Leaf θα υπάρχει και το e-Evalia. Μαζί βέβαια με το best seller Qashqai που πλέον έχει καινούργιους βασικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Η Renault εκτός από το μονοθέσιο της F1 που προαναφέραμε έχει στο περίπτερό της και το πολύ ενδιαφέρον Megane R.S, μαζί φυσικά με τα άλλα της μοντέλα, ενώ η Dacia το Duster αλλά και το Sandero Stepway.

H Seat θα δείξει το ολοκαίνουργιο μεγάλο της SUV, το Tarraco καθώς και το πολύ γρήγορο και σπορ Cupra Ateca, μαζί βέβαια με το νέο Ibiza και τα άλλα μοντέλα της γκάμας της.

FORD MUSTANG BULLITT

H Mustang Bullitt είναι η σύγχρονη εκδοχή του διάσημου και κινηματογραφικά μοντέλου της δεκαετίας του '60. Πηγή: Ford

Στη Skoda την τιμητική του έχει το ανανεωμένο Fabia, που μπορείτε να το δείτε τόσο ως hatchback όσο και ως στέισον αλλά και στην ειδική του έκδοση Monte Carlo, καθώς και την επίσης ειδική έκδοση Scout του Kodiaq.

Η VW θα έχει όλη σχεδόν τη μεγάλη γκάμα της με πρωταγωνιστή τη ναυαρχίδα της, το ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον Touareg.

Στο περίπτερο της Volvo θα μπορείτε να δείτε από κοντά το πολύ ενδιαφέρον XC40, το μικρότερο των SUV της -φυσικά το παρόν θα δώσουν και τα μεγαλύτερα και πολύ επιτυχημένα XC60 και XC90- καθώς και το ολοκαίνουργιο και πολύ chic V60.

Όπως προαναφέραμε η έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018» θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, τα παιδιά έως 14 ετών που συνοδεύονται από τους γονείς του έχουν δωρεάν είσοδο, ενώ για τους άνεργους και τους φοιτητές το κόστος ανέρχεται σε 3 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ