ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Τα υπερ- πολυτελή SUV αυξάνονται συνεχώς - Αυτό της Aston Martin θα λέγεται DBX

Αυτοκίνητο: Τα υπερ- πολυτελή SUV αυξάνονται συνεχώς - Αυτό της Aston Martin θα λέγεται DBX

Η αρχή έγινε με τη Bentley Bentayga, ακολούθησαν η σούπερ σπορ Lamborghini Urus και η high end Rolls Royce Cullinan, ενώ από τα τέλη της επόμενης χρονιάς θα είναι διαθέσιμη και η αντίστοιχη πρόταση της Aston Martin.

Η οποία ονομάζεται πλέον οριστικά DBX -αναμενόμενο με βάση τη λογική της ονοματοδοσίας της βρετανικής εταιρείας- και όπως μπορεί κανείς να δει από τις φωτογραφίες και το βίντεο δοκιμάζεται ήδη εντατικά. Σε δημόσιους δρόμους αλλά και πέρα από αυτούς, ενώ από όσα μπορούμε να συμπεράνουμε η εμφάνισή της θα είναι σαφώς πιο συμβατική σε σχέση με αυτή του πρωτοτύπου της που είχε εμφανιστεί στο παρελθόν.

Η Aston Martin DBX θα κινείται από τον bi- turbo V12 των 5.200 κυβικών ο οποίος θα έχει και υβριδική υποβοήθηση και θα κινείται γύρω στους 600 ίππους, καθώς και από τον V8 των 4.000 κυβικών της Mercedes-AMG. Με την οποία οι Βρετανοί συνεργάζονται στενά και θα χρησιμοποιήσουν και αρκετά από τα ηλεκτρονικά της συστήματα. Τόσο σε ότι αφορά το infotainment όσο και την υποβοήθηση του οδηγού.

Το καινούργιο υπερ- πολυτελές SUV θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin στη Νότια Ουαλία που θα πλαισιώνει αυτό στο Gaydon και θα χρησιμοποιηθεί και για τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που θα έχουν τα σήματα της Lagonda.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ