ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ψυχεδελική Porsche 356 Cabriolet της Janis Joplin πουλήθηκε έναντι 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ψυχεδελική Porsche 356 Cabriolet της Janis Joplin πουλήθηκε έναντι 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων
RM Sothebys Inc

Ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα που έχουν συνδεθεί με την παγκόσμια μουσική σκηνή και ίσως το πιο ψυχεδελικό όχημα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ είναι η Porsche 356 Cabriolet που βλέπετε και η οποία είναι το προσωπικό αυτοκίνητο της μεγάλης Janis Joplin.


Η οποία ναι μεν τραγουδούσε το θρυλικό «Oh Lord would you buy me a Mercedes Benz», αλλά το 1968 αγόρασε μια μεταχειρισμένη ανοιχτή Porsche 356 C του 1964 έναντι 3.500 δολαρίων. Ίσως μια ίδια να οδηγούσαν οι φίλοι της στο διάσημο τραγούδι που προαναφέραμε.

Η 356 Cabriolet της Joplin ήταν αρχικά άσπρη, όμως η μονοτονία δεν ταίριαζε ούτε με το στυλ της τραγουδίστριας αλλά ούτε και με την εποχή. Έτσι ανέλαβε δράση ο στενός της φίλος και καλλιτέχνης Dave Richards, ο οποίος έναντι 500 δολαρίων δημιούργησε πάνω στην Porsche ένα πολύχρωμο έργο τέχνης, που το ονόμασε «The History of the Universe» και απεικονίζει τη δημιουργία του σύμπαντος.

Χαρακτηριστικό σημείο του έργου το εμπρός αριστερό φτερό, όπου υπάρχουν τα πορτρέτα τόσο της Janis Joplin όσο και των μουσικών της.

Η πολύχρωμη Porsche 356 C Cabriolet με τη διάσημη ιδιοκτήτρια, που ήταν για πάνω από 20 χρόνια το πιο δημοφιλές έκθεμα του Rock and Roll Hall of Fame στο Cleveland του Ohio, δημοπρατήθηκε από την RM Sothebys στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του αδελφού και της αδελφής της Joplin.

H εταιρεία δημοπρασιών υπολόγιζε πως η τιμή της θα λυμανθεί από 400 έως 600 χιλιάδες δολάρια, αλλά τελικά έπεσε έξω μιας και άλλαξε χέρια έναντι 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ