ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Active, με στοιχεία SUV, συμπληρώνει τη γκάμα του νέου Ford Focus

Αυτοκίνητο: Το Active, με στοιχεία SUV, συμπληρώνει τη γκάμα του νέου Ford Focus

Τα SUV έχουν στις μέρες μας τόση διείσδυση που οι κατασκευαστές προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν τη γοητεία τους και σε άλλα μοντέλα αυτοκινήτων. Με τα οποία ταυτόχρονα θέλουν να καλύψουν ένα κοινό που ναι μεν του αρέσει η λογική, η φιλοσοφία και η εικόνα των SUV αλλά για δικούς του λόγους δεν θέλει να αποκτήσει ένα.

Αυτό ακριβώς έκανε και η Ford με την έκδοση Active τou Focus Wagon. Που οπτικά διαθέτει αισθητικά στοιχεία όπως τα προστατευτικά σε πόρτες και προφυλακτήρες και τις ράγες οροφής που του εξασφαλίζουν μια πιο off road και σκληροτράχηλη εμφάνιση. Σε συνδυασμό με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία στον εμπρός άξονα είναι μεγαλύτερη κατά 34 χιλιοστά και στον πίσω -πρόκειται για άξονα πολλαπλών συνδέσμων- κατά 30 χιλιοστά.

Από κει και πέρα και προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη πρόσφυση σε επιφάνειες με μειωμένο συντελεστή τριβή όπως λάσπη, χιόνι και άμμος, υπάρχουν εδώ, πέρα από τα στάνταρ προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport) και δύο επιπλέον, τα Slippery και Trail.

Το Focus Wagon Active κινείται από τα δύο σύνολα βενζίνης των 1.000 και 1.500 κυβικών της Ford με τους 125 και 150 ίππους αντίστοιχα, καθώς και από τους δύο diesel των 1.500 και των 2.000 κυβικών -με 120 και 150 ίππους. Τα κιβώτια είναι είτε ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων είτε ένα αυτόματο 8, ενώ η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ