ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes-AMG GT ανανεώθηκε και η GT R Pro είναι η κορυφαία της έκδοση

H Mercedes-AMG GT ανανεώθηκε και η GT R Pro είναι η κορυφαία της έκδοση

H AMG GT είναι το super car της Mercedes και η γερμανική εταιρεία φροντίζει και να το ανανεώνει συχνά πυκνά αλλά και να εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα του.

Έτσι στην έκθεση του Λος Άντζελες την παρουσίασε με ένα μικρό facelift, που γίνεται αντιληπτό κυρίως από τους νέους LED προβολείς. Οι οποίες και προκειμένου να υπάρχει μια ενιαία εικόνα, έχουν προσαρμοστεί σε αυτούς του αντίστοιχου τετράθυρου κουπέ που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Από κει και πέρα οι GT και GT C έχουν αλλαγές και στο πίσω μέρος, οι οποίες περιλαμβάνουν και διαφορετικές απολήξεις για τις εξατμίσεις του.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό με πιο σημαντική την υιοθέτηση της τελευταίας γενιά του συστήματος infotainment της μάρκας με την οθόνη των 12,3 ιντσών αλλά το touchpad. Παράλληλα και εδώ έχουν τοποθετηθεί στο τιμόνι τόσο τα πλήκτρα αφής που υπάρχουν και σε άλλα μοντέλα της Mercedes όσο και οι (μικρές) οθόνες των AMG.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα οδήγησης έχουν γίνει αλλαγές στο λογισμικό και για πιο fun to drive, ενώ για το σύστημα ευστάθειας υπάρχουν συνολικά τέσσερις ρυθμίσεις (Basic, Advanced, Pro και Master), με μειούμενο ποσοστό επέμβασης.

Η κορυφαία έκδοση, μέχρι την παρουσίαση μέσα στο 2019 της Black Series, είναι πλέον η GT R Pro. Η οποία έχει επιρροές και στοιχεία από τα αγωνιστικά με τα οποία η Mercedes μετέχει στα πρωταθλήματα GT3 και GT4, ενώ με τον οδηγό αγώνων Maro Engels πέτυχε, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χρόνο 7:04’ στο Nürburgring.

Ο biturbo V8 των 4.000 κυβικών αποδίδει στην GT R 585 ίππους και στη βασική του έκδοση 476. Ενδιάμεσα υπάρχει η GT S με 522 ίππους και η GT C με 577.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ