Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει μέχρι στιγμής ο όμιλος Volkswagen στην Κίνα;

Το ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη είναι δεδομένο εδώ και αρκετά χρόνια και φυσικά κανένας από τους κατασκευαστές δεν μπορεί να την αγνοήσει. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν καταλάβει από αρκετά νωρίς τη σημασία της και προσπάθησαν να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια ασιατική χώρα. Μεταξύ αυτών και η VW, που το 1985, μια χρονική περίοδο όπου η κινέζικη αγορά αποτελούσε άβατο για τους ξένους κατασκευαστές, μπόρεσε να πουλήσει τα πρώτα 2.000 αυτοκίνητά της.

Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια, οι πωλήσεις της αυξάνονται συνεχώς, ενώ φυσικά έχει δημιουργήσει και συνεργασίες με Κινεζικές εταιρείες για την παραγωγή και πώληση μοντέλων που προορίζονται αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά. Ταυτόχρονα επενδύει σημαντικά ποσά και για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, για τα οποία και πάλι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά.

Πρόσφατα π.χ. η Seat, που ανήκει στο γερμανικό όμιλο, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Volkswagen Group China και την Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC). Μάλιστα η συμφωνία υπογράφηκε στη Μαδρίτη παρουσία και τόσο του πρωθυπουργού της Ισπανίας Pedro Sánchez όσο και του προέδρου της Κίνας Xi Jingping.   

Στα πλαίσια της συμφωνίας, όλα τα μέρη θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τις δυνατότητες των προϊόντων για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας από την JAC Volkswagen.

Μέχρι στιγμής οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen στην Κίνα έχουν ξεπεράσει το 30.000.000 αυτοκίνητα, με το επετειακό μοντέλο να είναι ένα Touareg, κάτι που βέβαια δεν εκπλήσσει μιας και τα SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Το ορόσημο των 20.000.000 ο γερμανικός όμιλος το είχε φτάσει το 2015. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε λιγότερα από 3 χρόνια πούλησε το 50% των αυτοκινήτων που είχε πουλήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια που δηλώνει το παρόν στην ασιατική χώρα.

vw china

Το υπ' αριθμόν 30.000.000 Volkswagen που πουλήθηκε στην Κίνα ήταν ένα Touareg. Πηγή: Volkswagen

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!