ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πιο ηχηρή μετεγγραφή στο WRC: ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Loeb στη Hyundai!

Η πιο ηχηρή μετεγγραφή στο WRC: ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Loeb στη Hyundai!

Mετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με το γαλλικό όμιλο της PSA -WRC και WTCC με τη Citroen και Ράλι Ντακάρ με την Peugeot- o Sebastien Loeb θα είναι για τις επόμενες δύο σαιζόν οδηγός της Hyundai Motorsport. Στο διπλανό μπάκετ θα είναι και πάλι ο μόνιμος συνοδηγός του Daniel Elena.

O Γάλλος ρέκορντμαν με τους 9 παγκόσμιους τίτλος θα οδηγήσει το 2019 σε συνολικά 6 αγώνες, αρχή γενομένης από το Ράλι Μόντε Κάρλο που παραδοσιακά ανοίγει τη σαιζόν. Το νέο του αυτοκίνητο, το i20 Coupe WRC θα το γνωρίσει λίγο πριν.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Loeb, που είπε «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Daniel και εγώ θα αγωνιστούμε το 2019 σε 6 ράλι για τη Hyundai Motorsport το 2019. Η νίκη στο Rally de España μου έδωσε ξανά την επιθυμία μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο WRC. Εντυπωσιάστηκα με την προσέγγιση της ομάδας και την αποφασιστικότητά της να πετύχει φέτος ότι δεν έχει κάνει προηγουμένως».

Βασικοί οδηγοί για την αγωνιστική ομάδα της Hyundai θα είναι οι Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen, ενώ το τρίτο εργοστασιακό i20 WRC θα μοιραστούν οι Loeb και Sordo. Ο οποίος θα μετέχει στους άλλους 8 από τους συνολικά 14 αγώνες του πρωταθλήματος, ξεκινώντας από το Μεξικό.

Ο 44χρονος Γάλλος πολύ- πρωταθλητής σημείωσε τον Οκτώβριο και μάλιστα με θεαματικό τρόπο, στο Rally de España την 79η νίκη του στο WRC και πρώτη του από το 2013.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ