ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Rinspeed microSNAP είναι ηλεκτρικό, αυτόνομο και διαθέτει εναλλάξιμα αμαξώματα

Το Rinspeed microSNAP είναι ηλεκτρικό, αυτόνομο και διαθέτει εναλλάξιμα αμαξώματα

Η Rinspeed είναι μια ελβετική εταιρεία, θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει και καροσερία, η οποία δεν λείπει σχεδόν από καμία σημαντική έκθεση αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας ιδέες και concept αναφορικά με την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Άλλα από αυτά είναι ουτοπικά, αλλά όμως αρκετά ρεαλιστικά, όπως το microSNAP που θα παρουσιάσει στη φετινή CES στο Λας Βέγκας. Ως συνέχεια του περσινού SNAP. Ακολουθώντας την ίδια λογική αλλά με σημαντικά μικρότερες διαστάσεις, οι οποίες είναι ανάλογες ενός συμβατικού μικρού αυτοκινήτου.

Η βάση του microSNAP, όπως και του SNAP, είναι ένα ξεχωριστό δάπεδο, το οποίο η Rinspeed ονομάζει Skateboard και ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες για την κίνησή του. Εννοείται πως το microSNAP θα είναι τόσο ηλεκτρικό όσο και πλήρως αυτόνομο.

Πάνω στο Skateboard μπορούν να προσαρμοστούν αμαξώματα που είναι κατάλληλα είτε για την μεταφορά προσώπων είτε αντικειμένων. Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις του microSNAP, σε συνδυασμό και με την ευελιξία που συνεπάγονται, το καθιστούν ιδανικό για αυτόνομες διανομές στα αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας ειδικών κατασκευών προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες. Για εποχιακή π.χ. χρήση, ενώ όταν η συγκκριμένη ανάγκη εκλείψει τότε θα απομακρύνεται και θα μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο κατάλληλο για την επόμενη δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ