ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην καινούργια Mercedes CLA τα φώτα στο εσωτερικό θα ανάβουν αυτόματα

Στην καινούργια Mercedes CLA τα φώτα στο εσωτερικό θα ανάβουν αυτόματα

Μετά την παρουσίαση της νέας A-Class, τόσο της hatchback όσο και της σεντάν, η Mercedes προχωρά με την παρουσίαση και των άλλων προσθιοκίνητων μοντέλων της. Τα οποία βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο και γενικά έχουν πολλά κοινά.

Πρώτη στη λίστα των εμφανίσεων η καινούργια γενιά της CLA, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας, η οποία ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για ένα πιο έντονο στυλ κουπέ και ένα πιο upper class χαρακτήρα σε σχέση με την A-Class των τριών όγκων. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν και πολλά κοινά με το κορυφαία τετράθυρο κουπέ της μάρκας τη CLS.

H A-Class πάντως θα είναι πρότυπο για τη διαμόρφωση του εσωτερικού, καθώς και στην CLA θα υπάρχουν ο ελεύθερος πίνακας οργάνων με τις δύο οθόνες και βέβαια το σύστημα infotainment MBUX. Με τη ψηφιακή βοηθό Mercedes αλλά και με κάποιες νέες δυνατότητες.

Μια από αυτές, όπως μπορείτε να δείτε και στο teaser βίντεο που ακολουθεί είναι ο λεγόμενος Interior Assistant, που βασίζει τη λειτουργία του σε μια σειρά από αισθητήρες. Οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν την κίνηση του χεριού του οδηγού και να ενεργοποιήσουν αυτόματα τον εσωτερικό φωτισμό. Την πλαφονιέρα δηλαδή, προκειμένου να τον διευκολύνουν στην περίπτωση π.χ. που ψάχνει κάτι. Η λειτουργία αυτή φανταζόμαστε πως για λόγους ασφάλειας θα είναι διαθέσιμη μόνο με το αυτοκίνητο σταματημένο ή ακινητοποιημένο.

Περισσότερα για τη νέα γενιά της CLA θα μάθουμε πολύ σύντομα, μόλις παρουσιαστεί επίσημα δηλαδή στο Λας Βέγκας. Η βάση της πάντως σε ότι αφορά τους κινητήρες θα είναι τα 1.330 κυβικά για τα σύνολα βενζίνης και τα 1.500 για τους diesel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ