ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια επετειακή Shelby Daytona για λίγους που θα θέλαμε πολλοί

Μια επετειακή Shelby Daytona για λίγους που θα θέλαμε πολλοί

Η Shelby American γιορτάζει τα 50στα της γενέθλια από τότε που κατέκτησε το πρωτάθλημα FIA World τον Ιούλιο του 1965 και το γιορτάζει όπως πρέπει, με ένταση και μούσκουλα φτιαγμένα από μέταλλο.

Η επετειακή έκδοση της Cobra Daytona Coupe θα βγει σε αλυσίδα παραγωγής και μόλις 50 αυτοκίνητα θα διατεθούν στην αγορά φέροντας το ίδιο σώμα με εκείνο που διέθετε η αγωνιστική Cobra Daytona όταν έφερε τη νίκη, κατασκευασμένο είτε από αλουμίνιο, είτε από πολυεστέρα.

Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας κάτω από την κάσα του. Οι νέες συλλεκτικές Shelby πληρούν τα στάνταρ ασφάλειας του τώρα και είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να αντέχουν την οργιώδη ιπποδύναμη του κινητήρα αλλά κάποια πράγματα θα μείνουν άθικτα γιατί ήταν και είναι πολύτιμα. Το σωληνωτό πλαίσιο, η ανάρτηση από φύλλα σούστας και ο ξύλινος σκελετός τιμονιού θα είναι ίδια όπως τότε.

Το επετειακό μοντέλο διαθέτει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, ειδικά διακοσμητικά και ο υποψήφιος αγοραστής που θα πρέπει να διαθέσει είτε 179.995 δολάρια (αρχική τιμή για το μοντέλο από πολυεστέρα) είτε 349.995 δολάρια (αρχική τιμή για την έκδοση από αλουμίνιο) μπορεί να επιλέξει το πολύτιμο τετράτροχο του είτε χωρίς είτε με κινητήρα 4,7 λίτρων της Shelby Engine Company.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ