ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ferrari 290 MM του Juan Manuel Fangiο δημοπρατείται

Η Ferrari 290 MM του Juan Manuel Fangiο δημοπρατείται

Eίναι ένα ιστορικό αριστούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας που έγραψε ιστορία σχεδόν 60 χρόνια πριν και πλέον θα γίνει ένα από τα πιο ακριβά και δη πολύτιμα τετράτροχα που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.

Πολύτιμη και κατακόκκινη, η Ferrari 290 MM είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 σε μόλις 4 μονάδες με το αμάξωμα να φέρει την υπογραφή του Sergio Scaglietti.

“Eίναι δύσκολο να γνωρίζεις από που πρέπει να ξεκινήσεις για να μιλήσεις για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το αμάξι. Οδηγήθηκε από τους καλύτερους οδηγούς της δεκαετίας του ’50 και κατασκευάστηκε για τον καλύτερο -ίσως- οδηγό στην ιστορία, αυτό είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο ασχολήθηκε προσωπικά ο Enzo Ferrari [...]” δήλωσε ο Peter Wallman της RM Sotheby’s.

Η 290 MM με αριθμό chassis 0626 είναι το όχημα που οδήγησε ο μεγάλος Juan Manuel Fangio στον Mille Miglia του 1956. Τερμάτισε στην 4η θέση γενικής (τότε μία άλλη 290 MM κατέκτησε τον αγώνα) ενώ το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο οδήγησε και ο Phil Hill αλλά και ο Wolfgang von Trips.

Κάτω από το καπό της υπάρχει ένας πλήρως ανακατασκευασμένος V12 των 3,5 lt που αποδίδει 320 PS στις 7.200 rpm με τελική ταχύτητα 270 km/h και αναμένεται να πωληθεί για 28 εκατομμύρια δολάρια, ποσό απαγορευτικό για τους περισσότερους αλλά σίγουρα αντάξιο της ιστορίας που κουβαλάει το ιστορικό αμάξι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ