ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Infiniti QX30 είναι το alter ego της Mercedes GLA

To Infiniti QX30 είναι το alter ego της Mercedes GLA
Infiniti

Η Infiniti, η μάρκα πολυτελείας της Nissan, δραστηριοποιείται κυρίως στις ΗΠΑ, δηλώνει το παρόν και στην Ευρώπη και βέβαια θέλει να κάνει την παρουσία της ακόμα πιο έντονη.

Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον θα μετέχει και στη μικρή- μεσαία κατηγορία και μάλιστα με δύο μοντέλα, το Q30 και το αντίστοιχο SUV, το QX30. Ειδικά με το τελευταίο θα διεκδικήσει μερίδιο στην πιο δημοφιλή κλάση παγκοσμίως, με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα έντονος και σκληρός. Κι αυτό γιατί το QX30 θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτοκίνητα όπως το επιτυχημένο Audi A3, τη νέα BMW X1, μελλοντικά το αναμενόμενο XC40 της Volvo και βέβαια και τη Mercedes GLA.

Η οποία, στα πλαίσια της συνεργασίας της γερμανικής εταιρείας με τον όμιλο Renault Nissan –τα καινούργια Smart π.χ. και το Renault Twingo έχουν εξελιχθεί παράλληλα και λογικά έχουν πολλά κοινά στοιχεία- αποτελεί τη βάση για το Infiniti QX30.

Ακριβώς όπως το Q30 βασίζεται στην A-Class, ενώ αυτή η συγγένεια δεν κρύβεται ούτε οπτικά. Φυσικά το QX30 διαθέτει και τα οικογενειακά γνωρίσματα των Infiniti, όπως τη χαρακτηριστική μάσκα ή τη γωνιώδη κατάληξη της γραμμής των παραθύρων, που το εντάσσουν στην όλη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας πολυτελείας. Κάτι που ισχύει και για το σχεδιασμού του εσωτερικού του.

Παρόλο που η γκάμα των κινητήρων του μικρού crossover της Infiniti για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί πλήρως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθεί τη διάρθρωση της GLA. Με τη βάση για τα σύνολα βενζίνης να είναι ο τετρακύλινδρος της Mercedes των 1.600 κυβικών με τους 122 ή τους 156 ίππους και για τους diesel ο 1.5 dCi των 109 ίππων, προέλευσης Renault, ο οποίος είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και δοκιμασμένα σύνολα πετρελαίου παγκοσμίως.

Οι βασικές εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες, ενώ οι top –αν κρίνουμε από το γερμανικό crossover θα κινούνται από τον κινητήρα βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 211 ίππων και από τον diesel των 2.143 κυβικών της Mercedes, τουλάχιστον στην εκδοχή του των 177 ίππων- και τετρακίνητες. Διαθέσιμο με όλους τους κινητήρες θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ