ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Toyota προωθεί έξυπνες λύσεις για την κινητικότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες

H Toyota προωθεί έξυπνες λύσεις για την κινητικότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Προκειμένου να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη, να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους και βέβαια να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Toyota, η οποία στην έκθεση τεχνολογίας CES παρουσίασε τους πέντε φιναλίστ -από συνολικά 80 συμμετοχές από 28 χώρες- του διαγωνισμού της με την ονομασία Mobility Unlimited Challenge. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η διευκόλυνηση των ΑΜΕΑ και η εξέλιξη των αναπηρικών αμαξιδίων, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί και οι 5 προτάσεις που θα διεκδικήσουν το βραβείο είναι εξαιρετικές.

Κάθε μια από τις 5 προτάσεις που έφτασαν στο τελικό επιβραβεύεται με ένα ποσό της τάξης των 500.000 δολαρίων προκειμένου να εξελιχθεί και άλλο και να φτάσει σε μια λειτουργική μορφή που θα μπορέσει το 2020 να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού και το πόσο του 1.000.000 δολαρίων που το συνοδεύει.

Μακάρι οι πιο πολλές από τις ιδέες αυτές να μπορούν να υλοποιηθούν και να συμβάλλουν πραγματικά στην βελτίωση των δυνατοτήτων μετακίνησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ