ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: O διάδοχος του Volvo V40 δεν θα είναι κλασικό hatchback αλλά crossover

Αυτοκίνητο: O διάδοχος του Volvo V40 δεν θα είναι κλασικό hatchback αλλά crossover

To V40 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα αυτοκινήτων της Volvo, ειδικά στην ελληνική αγορά και είναι λογικό η σουηδική εταιρεία να εξετάζει από όλες τις απόψεις το διάδοχό του και τις προοπτικές του.

Ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα μιας και γενικά η κατηγορία ανασυντάσσεται, καθώς μετά τη Mercedes A-Class που έχει ήδη εμφανιστεί θα ακολουθήσουν τα καινούργια Audi A3 και η νέα σειρά 1 της BMW. Από την άλλη οι Σουηδοί θα πρέπει να συνυπολογίσουν στο σχεδιασμό και τα πλάνα τους την πτώση των πωλήσεων που παρουσιάζουν γενικά τα hatchback.

Έτσι το πιο πιθανό είναι ο αντικαταστάτης του V40 να μην είναι ένα κλασικό πεντάθυρο μοντέλο αλλά να είναι υπερυψωμένο, με μια σχεδίαση που θα παραπέμπει πιο έντονα σε κουπέ SUV και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Ενδεικτικές για αυτό είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Vοlvo στην Ευρώπη, του Lex Kerssemakers, ο οποίος είπε πως «πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε αποφασίσει ένα άμεσο αντικαταστάτη του V40. Τα επόμενα δύο με τρία χρόνια χρειαζόμαστε μάλλον έναν άλλο τύπο αμαξώματος για τη σειρά 40».

Ένας επιπλέον λόγος που δίνει πόντους σε ένα πιο υπερυψωμένο αμάξωμα με χαρακτηριστικά SUV είναι και η ανάγκη ύπαρξης υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων, που απαιτούν χώρο για τις μπαταρίες τους, ο οποίος προκύπτει σαφώς πιο εύκολα σε αυτήν την περίπτωση σε σχέση με ένα κλασικό hatchback.

Με βάση όλα τα παραπάνω ο διάδοχος του V40 -στην ουσία θα πρέπει να μιλάμε για αντικαταστάτη του V40 Cross Country- δεν πρέπει να αναμένεται πριν το 2020, ενώ μέχρι να εμφανιστεί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το υπάρχον μοντέλο θα συνεχίσει να παράγεται μιας η Volvo πρέπει να έχει παρουσία στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ