ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το ανανεωμένο Renault Twingo έχει πιο upper class χαρακτήρα

Αυτοκίνητο: Το ανανεωμένο Renault Twingo έχει πιο upper class χαρακτήρα

To πιο μικρό των Renault, το Twingo, είναι -μαζί με το Smart Forfour με το οποίο έχει πολλά κοινά- μια ιδιαίτερη περίπτωση στην κατηγορία των μίνι. Και αυτό γιατί έχει τον κινητήρα του τοποθετημένο πίσω, ο οποίος φυσικά κινεί και τους πίσω τροχούς.

Η διάταξη αυτή, πέρα από το στοιχείο της μοναδικότητας, του εξασφαλίζει και μια εξαιρετική ευελιξία, μιας και η διάμετρος στροφής του είναι μόλις 8,6 μέτρα. Γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να κινηθεί με άνεση και στα πιο στενά σημεία.

Φυσικά αυτά τα χαρακτηριστικά διατηρήθηκαν και στην ανανεωμένη εκδοχή του, όπως άλλωστε και οι εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος 3,61 μέτρα), οι χώροι του για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 174 έως και 980 λίτρα) και βέβαια η αποκλειστικά πεντάθυρη διαμόρφωσή του με τις κρυφές πίσω χειρολαβές που το κάνουν να δείχνει σα να είχε δύο πόρτες λιγότερες.

Από κει και πέρα έχει αλλάξει ο σχεδιασμός των προφυλακτήρων του καθώς και τα LED φώτα ημέρας του, τα οποία πλέον έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα C όλων των Renault, ενώ γίνονται και φλας. Ταυτόχρονα για χάρη της αεροδυναμικής και κατά συνέπεια τόσο της οικονομίας όσο και του επιπέδου θορύβου το ύψος του έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά.

Ένα άλλο σημείο αναγνώρισης της τελευταίας εκδοχής του είναι η πλευρική εισαγωγή αέρα από την πλευρά του οδηγού, η οποία είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ οι πιο ακριβές εκδόσεις έχουν και διακοσμητικά από χρώμιο.

Φυσικά, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, το ανανεωμένο Twingo έχει πλέον σαφώς πιο πολλές δυνατότητα εξατομίκευσης όσο για το αμάξωμα όσο και για το εσωτερικό του. Στο οποίο μπορεί, όπως είπαμε να μην έχουν αλλάξει οι χώροι έχει αλλάξει όμως η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, με αποτέλεσμα το σύνολο να δείχνει πιο high tech -υπάρχουν και δύο θύρες USB- και ποιοτικό. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού που αυξάνει το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης στα 2,31 μέτρα, τιμή εξαιρετική για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο. Η πρακτικότητα πάντως έχει βελτιωθεί και χάρη στην ύπαρξη κλειστού ντουλαπιού στο ταμπλό. Παράλληλα τα δύο διαθέσιμα συστήματα infotainment έχουν νέες δυνατότητες, με το κορυφαίο να έχει οθόνη αφής 7,0 ιντσών.

RENAULT TWINGO 2019 2a

Το Twingo έχει πλέον περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, τόσο εντός όσο και εκτός, καθώς και νέα κονσόλα. Πηγή: Renault

To ανανεωμένο Τwingo θα είναι διαθέσιμο με τρία τρικύλινδρα σύνολα, δύο ατμοσφαιρικά 1.000 κυβικών με 65 και 75 ίππους και ένα turbo 900 κυβικών με 95 ίππους. Το τελευταίο μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για έκδοση GT, ενώ παρουσιάστηκε μια ειδική έκδοση σε συνεργασία με την επίσης γαλλική εταιρεία αθλητικών ειδών Le Coq Sportif.

Το ανανεωμένο Renault Twingo θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη ενώ αμέσως μετά θα αρχίσουν, σταδιακά, οι πωλήσεις του στις χώρες της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ