ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η πιο διάσημη αγωνιστική Ferrari F40 LM και πωλείται

Αυτή είναι η πιο διάσημη αγωνιστική Ferrari F40 LM και πωλείται

H F40 θεωρείται το κορυφαίο hypercar που έχει παρουσιάσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η Ferrari και το τελευταίο που είχε την έγκριση του ιδρυτή της μάρκας Enzo Ferrari. Ως εκ τούτου λοιπόν η πώληση μια από τις 400 που είχαν αρχικά κατασκευαστεί από το 1987 έως το 1992 -άγνωστο πόσες έχουν απομείνει- είναι είδηση.

Ακόμα μεγαλύτερη είδηση είναι η πώληση μιας αγωνιστικής LM που κατασκευαζόταν ως το 1994 (ως LTE μέχρι και το 1996). Σαν και αυτή των φωτογραφιών μας δηλαδή, που έχει τον αριθμό πλαισίου 74045 και είναι μια από τις συνολικά 19 που είχαν φτιαχτεί ως LM και Competizione από την Michelotto.

H αγωνιστική F40 LM είχε πολλές αλλαγές στην αεροδυναμική της για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες που μπορούσε να αναπτύξει καθώς και αρκετές διαφοροποιήσεις και επεμβάσεις στον κινητήρα της. Όπως μεγαλύτερα turbo της IHI σε συνδυασμό και με πιο μεγάλα intercoolers καθώς και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού της Weber- Marelli, με αποτέλεσμα η απόδοση του V8 των 2.936 κυβικών με τα διπλά turbo να φτάνει σχεδόν τους 700 ίππους, από 481 της στάνταρ έκδοσης. Φυσικά αναβαθμισμένο ήταν και το αγωνιστικού τύπου κιβώτιο καθώς και τα φρένα, ενώ ενισχύσεις είχαν γίνει και στο πλαίσιο. Μάλιστα το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι το τρίτο που είχε φτιαχτεί για την F40 και είχε χρησιμοποιηθεί ως μονάδα προπαραγωγής για τις δοκιμές εξέλιξης

Η Ferrari F40 LM με τον αριθμό πλαισίου 74045 είχε μια μακροχρόνια και αρκετά επιτυχημένη πορεία στους αγώνες που μετείχε, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί άμεσα να μετάσχει σε αγώνες κλασικών μοντέλων καθώς στο Club GT Competizioni που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες Ferrari.

Στις 6 Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι από τον οίκο RM Sοtheby’s στις 6 Φεβρουαρίου και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως η τιμή μεταβίβασής της θα αγγίξει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ