ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Mercedes θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα προβλέπει και θα προλαμβάνει ατυχήματα

Αυτοκίνητο: H Mercedes θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα προβλέπει και θα προλαμβάνει ατυχήματα

H Mercedes έχει να επιδείξει μια μακροχρόνια παράδοση στην ενασχόληση με την ασφάλεια, ενεργητική και παθητική που προσφέρουν τα αυτοκίνητά της, ενώ έχει για πρώτη εφαρμόσεις πολλές τεχνολογίες, όπως το ABS και το ESP, που στη συνέχεια καθιερώθηκαν από όλους τους κατασκευαστές.

Φυσικά η γερμανική εταιρεία θέλει να συνεχίσει αυτή της την παράδοση και έτσι στα μέσα της χρονιάς που διανύουμε θα παρουσιάσει, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν, ένα πρωτότυπο που θα δίνει έμφαση στην πρόβλεψη και στην πρόληψη ατυχημάτων. Στόχος είναι τα μηδέν ατυχήματα και έτσι συντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια μαζί με τη Volvo που από το 2016 έχει αναγγείλει πως θέλει ο 2020 κανείς επιβάτης ενός μοντέλου της να μη χάσει τη ζωή του σε κάποιο ατύχημα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα ήταν ευχής έργο και μακάρι να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Σε ότι αφορά τη Mercedes πάντως και όπως είπε ο Ola Kallenius, που σε λίγο καιρό θα είναι ο νέος επικεφαλής του ομίλου της Daimler, η βάση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι η τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνει συνεχώς και το Cloud Computing.

Έτσι το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία αναμένεται να έχει βελτιωμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, καινούργια συστήματα ασφαλείας για τους επιβάτες και ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων ατυχημάτων είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου σφάλματος. Πάντως ο Kallenius είναι βέβαιος πως «κάποια μέρα θα υπάρχει ο πραγματικά τέλειος ρομποτικός οδηγός». Για να δούμε…

MERCEDES SAFETY CAR 3

Τα πρωτότυπα ασφάλειας της Mercedes έκαναν για πρώτη φορά την εμφανισή τους πριν από 45 χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 1974, με μια τότε S-Class. Η κορυφαία λιμουζίνα της μάρκας αποτελεί γενικά το μοντέλο που παίζει το ρόλο της βάσης εξελιξης. Το τελευταίο είχε παρουσιαστεί το 2009 και φέτος, δέκα χρόνια μετά, αναμένεται το επόμενο. Πηγή: Mercedes

ΔΗΜΟΦΙΛΗ