ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ανανεωμένο Audi TT RS έχει και πάλι 400 ίππους αλλά είναι πιο δυναμικό

To ανανεωμένο Audi TT RS έχει και πάλι 400 ίππους αλλά είναι πιο δυναμικό

Η ανανέωση του κορυφαίου TT, του RS, δεν μπορούσε να περιλαμβάνει τον κινητήρα του. Και αυτό αφενός γιατί η λογική της Audi Sport λέει ρητά ένα αυτοκίνητο ένας κινητήρας και αφετέρου γιατί ο πεντακύλινδρος των 2.500 κυβικών είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σύνολα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με 400 ίππους και 480 Nm, όπως και μέχρι τώρα, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο S-Tronic 7 σχέσεων, κινεί όλους τους τροχούς, έχει χαρακτηριστικό και πορωτικό ήχο και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, μιας και το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7 δεύτερα. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα, ενώ χωρίς αυτόν τον περιορισμό φτάνει τα 280 χλμ./ ώρα.

Οπτικά το ανανεωμένο TT RS αναγνωρίζεται από το διαφοροποιημένο εμπρός του μέρος με τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τους στάνταρ LED προβολείς. Στο προφίλ εντοπίζει κανείς τη νέα σχεδίαση των μαρσπιέ, ενώ πίσω η σταθερή αεροτομή έχει αποκτήσει και πλευρικά πτερύγια. Ταυτόχρονα τα πίσω φώτα είναι πλέον ακόμα πιο εντυπωσιακά, ενώ όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν προστεθεί και νέα χρώμα στην παλέτα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε οχτώ. Μεταξύ τους το αποκλειστικό για το RS Kyalami Green, ενώ τα καινούργια είναι τα Pulse Orange και Turbo Bleu.

Φυσικά δεν λείπουν και οι δυνατότητες εξατομίκευσης με διακοσμητικά σε γυαλιστερό μαύρο ή σε ματ αλουμίνιο, ενώ και στο εσωτερικό υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον χρωματικών επιλογών στα καθίσματα και την κεντρική κονσόλα. Γενικά νέα χρώματα υπάρχουν και για τον εσωτερικό διάκοσμο ενώ μέρος του RS Design Package είτε είτε μπλε είτε κόκκινες πινελιές σε διάφορα σημεία.

AUDI TT RS ROADSTER 3α

Ανανεωμένο θα είναι και το ΤΤ RS Roadster, ενώ σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας είναι ο πεντακύλνδρος turbo των 2.500 κυβικών και των 400 ίππων. Πηγή: Audi

Από κει και πέρα το σύστημα infotainment MMI είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο με πολλές δυνατότητες διασύνδεσης και δυνατότητα φωνητικών εντολών. Άξιο λόγου και αναφοράς είναι και το ηχοσύστημα της B&O των 680 Watt.

Το ανανεωμένο Audi TT RS θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και οι πωλήσεις, τόσο για το κουπέ όσο και για το κάμπριο θα ξεκινήσουν την άνοιξη. Στη Γερμανία το πρώτο θα ξεκινά από τις 67.700 ευρώ και το δεύτερο από της 70.500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ