ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι νέες BMW X3 και X4 M θα έχουν τουλάχιστον 450 ίππους

Οι νέες BMW X3 και X4 M θα έχουν τουλάχιστον 450 ίππους

H εμφάνιση των κορυφαίων εκδόσεων των BMW X3 και X4, που φυσικά θα έχουν δεχθεί τις επεμβάσεις της M GmbH, είναι πλεόν απλά θέμα χρόνου. Και αυτό γιατί η εξέλιξή τους έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα κορυφώνεται, με την εταιρεία του Μονάχου να δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη τους εικόνα και ένα σύντομο βίντεο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κινητήρας τους θα είναι ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά της γερμανικής εταιρείας με τα δύο turbo που για την περίσταση αναμένεται να ξεπερνά, έστω και για λίγο, τους 450 ίππους. Παράλληλα υπάρχει η (σοβαρή) πιθανότητα και μιας έκδοσης Competition με περίπου 500 ίππους.

Όλα αυτά τα άλογα θα καταλήγουν σε όλους τους τροχούς με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου και της τετρακίνησης xDrive, ενώ δεν θα υπάρχει επιλογή της μετάδοσης της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς όπως στην M5.

Φυσικά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό σε σχέση με τις επιδόσεις αλλά αν λάβει κανείς υπόψη του πως η X3 M40i των 360 ίππων χρειάζεται 4,6 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα, τότε μια τιμή κοντά στα 4,0 δεύτερα για την ίδια διαδικασία είναι λογική και αναμενόμενη για τις καθαρόαιμες εκδόσεις M των μεσαίων SUV της μάρκας. Όσο για την τελική τους ταχύτητα θα περιορίζεται μεν στα 250 χλμ./ ώρα αλλά θα υπάρχει και δυνατότητα παράκαμψης του «κόφτη» σε συνδυασμό με το αντίστοιχο πακέτο εξοπλισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ