ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To δεύτερο ηλεκτρικό της Audi, το Q4 e-tron, θα κοστίζει περίπου 45.000 ευρώ

To δεύτερο ηλεκτρικό της Audi, το Q4 e-tron, θα κοστίζει περίπου 45.000 ευρώ

Στο περίπτερο της Audi στην έκθεση της Γενεύης θα υπάρχει το πρωτότυπο ενός καινούργιου ηλεκτρικού μοντέλου, του Q4 e-tron, που είναι και το πρώτο που θα βασίζεται στο MEB. Το πλαίσιο του ομίλου Volkswagen που έχει εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτροκίνηση και θα αποτελέσει τη βάση αν όχι για όλα για τα πιο πολλά ηλεκτρικά του μοντέλα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του MEB είναι πως μπορεί να συνδυαστεί με μπαταρίες διαφορετικών χωρητικοτήτων άρα και διαφορετικού μεγέθους, που φυσικά θα εξασφαλίζουν και διαφορετικές δυνατότητες κίνησης από πλευράς αυτονομίας. Αυτό θα δίνει μια ευελιξία στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει τη μπαταρία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του αλλά και στα οικονομικά του δεδομένα.

Το Q4 e-tron θα ακολουθεί ακριβώς αυτή τη λογική και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι διαθέσιμο με συσσωρευτές από 48 έως και 111 kWh, αν και το πρώτο νούμερο μου φαίνεται αρκετά μικρό. Στην πράξη πάντως θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του καινούργιου Q3 και η βασική του έκδοση θα είναι προσθιοκίνητη με πάνω κάτω 200 ίππους. Λογικά και αναμενόμενα θα υπάρχει και τετρακίνητη εκδοχή, με δύο ηλεκτροκινητήρες και ισχύ περίπου 300 ίππων.

Σχεδιαστικά το πιο μικρό ηλεκτρικό SUV της Audi ακολουθεί, όπως μπορούμε να δούμε και από τα σκίτσα, την αισθητική του μεγαλύτερου e-tron. Χαρακτηριστικό του είναι η σημαντική κλίση του πίσω μέρους της οροφής, ενώ στο εσωτερικό η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό είναι ιδιαίτερα τονισμένη. Ο πίνακας οργάνων θα είναι εκτός απροόπτου ψηφιακός, ενώ δεν υπάρχει συμβατικός επιλογέας για το αυτόματο κιβώτιο. Για την επιλογή των σχέσεων υπάρχουν αντίστοιχα μπουτόν, ενώ και το τιμόνι είναι ιδιαίτερο με επίπεδα στοιχεία τόσο κάτω όσο και πάνω. Τώρα αν όλα αυτά διατηρηθούν και στο μοντέλο παραγωγής, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2020, είναι κάτι που θα αποδειχθεί στην πορεία.

Οι πωλήσεις του Audi Q4 e-tron θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 και η τιμή του υπολογίζεται πως θα ξεκινά από τις 45.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ