ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η καινούργια Bentley Bentayga Speed δεν σταματά στα 300 (χλμ./ ώρα)

Αυτοκίνητο: Η καινούργια Bentley Bentayga Speed δεν σταματά στα 300 (χλμ./ ώρα)

Πόσο μπορεί μια αύξηση της απόδοσης από τους 608 στους 635 ίππους καθώς και μια αύξηση της τελικής ταχύτητας από τα 301 χλμ./ ώρα στα 307 να δικαιολογήσει μια καινούργια έκδοση και μάλιστα με την εμφατική ονομασία Speed;

Για τη Bentley φαίνεται πως μπορεί και μάλιστα με το παραπάνω, μιας το SUV της γκάμας της, η Bentayga είναι πλέον διαθέσιμη και στην κορυφαία -προς το παρόν τουλάχιστον- έκδοσή της Speed. Η οποία κινείται από τον καθιερωμένο W12 των 6.000 κυβικών της μάρκας που για την περίπτωση εμφανίζεται, όπως προαναφέραμε, ενδυναμωμένος στους 635 ίππους και στα 900 Nm. Το αποτέλεσμα είναι εκτός από τη μικρή αύξηση της τελικής ταχύτητας να υπάρχει και μια μικρή μείωση του χρόνου στον οποίο ολοκληρώνεται το 0-100 χλμ./ ώρα. Συγκεκριμένα στα 3,9 δεύτερα, με αποτέλεσμα η βρετανική εταιρεία του ομίλου Volkswagen να ισχυρίζεται πως έχει στις τάξεις της το πιο γρήγορο πολυτελές SUV παγκοσμίως.

Ο λόγος για την ύπαρξη της Speed είναι ότι στις υπερ- πολυτελείς κατηγορίες -η Bentaga είναι το πρώτο υπερ- πολυτελές SUV που παρουσιάστηκε- υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θέλουν κάτι παραπάνω από το στάνταρ και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά επιπλέον για να το αποκτήσουν.

Εννοείται πως αυτό το κάτι παραπάνω πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση και οπτικά αντιληπτό. Έτσι και η Bentayga Speed ξεχωρίζει από την «απλή» W12, μεταξύ άλλων και από τις στάνταρ ζάντες της των 22 ιντσών. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό της, ενώ ενδιαφέρον έχει το ότι η Bentley αναφέρει πως είναι μοναδικό γιατί για πρώτη φορά έχει χρησιμοποιηθεί στις επενδύσεις και αλκαντάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ