ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H υβριδική Ferrari με κινητήρα V8 έρχεται μέσα στο 2019

Αυτοκίνητο: H υβριδική Ferrari με κινητήρα V8 έρχεται μέσα στο 2019

Μέχρι τώρα η μόνη Ferrari με υβριδική υποβοήθηση είναι το hyper car της διάσημης εταιρείας, η πανάκριβη και περιορισμένης παραγωγής LaFerrari και οι παραλλαγές της.

Αυτό όμως είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει μέσα στη χρονιά που διανύουμε, καθώς η ιταλική εταιρεία αναμένεται, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του επικεφαλής της Louis Camilleri, να παρουσιάσει ένα νέο υβριδικό μοντέλο κανονικής παραγωγής. Αν μάλιστα κρίνουμε από το βίντεο όπως και αυτό που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια και στο οποίο το υβριδικό σύστημα πρόωσης προσδιορίζεται από το χαμηλό επίπεδο θορύβου, τότε θα πρόκειται για μια καινούργια έκδοση της 488.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως και πάλι τα πάντα θα βρίσκονται στο κέντρο του αμαξώματος με πρωταγωνιστή τον υπερτροφοδοτούμενο V8, ενώ η υβριδική έκδοση θα τοποθετείται από πλευράς ισχύος στην κορυφή της γκάμας. Το υβριδικό σύστημα δηλαδή θα αποδίδει συνδυαστικά περισσότερους από τους 720 ίππους της μέχρι στιγμής top 488 Pista.

Η παρουσία μιας υβριδικής έκδοσης θα βοηθήσει την ιταλική εταιρεία να προσεγγίσει τα πιο αυστηρά όρια εκπομπών ρύπων των επόμενων ετών, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει για το συγκεκριμένο μοντέλο περιθώρια κερδοφορίας μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά της 812 Superfast!

Οι δύο αυτοί λόγοι ισχύουν και για τη διεύρυνση του αριθμού των υβριδικών Ferrari στο άμεσο μέλλον, μιας και πάλι σύμφωνα με τον Louis Camilleri το 60% των μοντέλων της γκάμας θα έχει μέχρι το 2022 και μια υβριδική εκδοχή. Μετά το 2022 πάντως το ποσοστό αυτό, σε συνάρτηση και με τον κύκλο αντικατάστασης των μοντέλων θα φτάσει εκτός απροόπτου το 100%, ενώ κάπου εκεί θα κάνει την εμφάνισή του και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με σήμα το Cavallino Rampante, του χαρακτηριστικού όρθιου αλόγου της Scuderia.

To υβριδικό σύστημα πρόωσης που θα παρουσιαστεί φέτος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην πορεία και στη νέα Maserati, την Alfieri, στην οποία η ιταλική εταιρεία ποντάρει όλες της τις ελπίδες για ανάκαμψη. Η Alfieri θα αντικαταστήσει της GranCabrio και Gran Coupe.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ