ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ο Karl Lagerfeld φωτογράφιζε μανιωδώς αυτοκίνητα

Αυτοκίνητο: Ο Karl Lagerfeld φωτογράφιζε μανιωδώς αυτοκίνητα

Η μεγάλη προσωπικότητα της μόδας Karl Lagerfeld, που πέθανε χτες, είχε και ποικίλες άλλες δραστηριότητες. Μεταξύ αυτών και η φωτογραφία, την οποία «ανακάλυψε» το 1987, ενώ ένα από τα αγαπημένα του μοτίβα ήταν τα αυτοκίνητα.

Ο Lagerfeld είχε μάλιστα παρουσιάσει φωτογραφίες του από μοντέλα της Rolls Royce -η θεματολογία του ήταν όπως μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες των αυτοκινήτων- σε μια έκθεση με τίτλο «The Different View» στην έδρα της τελευταίας το 2012.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2014, είχε επιμεληθεί τη φωτογράφηση του τότε ημερολογίου της Opel, στο, οποίο εκτός από το τότε ολοκαίνουργιο Corsa και διάσημα μοντέλα πρωταγωνιστούσε και η αγαπημένη του γάτα Choupette.

Ενδιαφέρον είναι πως ο Karl Lagerfeld δεν οδηγούσε μόνος του. Κι αυτό γιατί σε ηλικία 30 ετών είχε δύο τρομακτικά ατυχήματα με μια Mercedes 190 SL και μια Porsche -σύμφωνα με τον ίδιο αποκοιμήθηκε στο τιμόνι- που λίγο έλειψαν να του κοστίσουν τη ζωή. Από τότε οι μετακινήσεις του γίνονται από το πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων του. Από τα οποία είχε ένα μεγάλο αριθμό, χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος ούτε πόσα ήταν ούτε που ακριβώς βρίσκονταν. Το βέβαιο είναι πως η «συλλογή» του περιλάμβανε και μοντέλα των Ferrari και Lamborghini, για τα οποία είχε απλά πει «δεν με ενδιαφέρουν», τουλάχιστον δύο Rolls Royce -μια στο Παρίσι και μια ανοιχτή στο Μονακό- και τρία Hummer. Τα τελευταία ήταν μάλλον και τα αγαπημένα του, καθώς όπως έλεγε με το σνομπ στυλ του «δεν θέλω να μετακινούμαι στο ίδιο ύψος με τους άλλους ανθρώπους».

Ο σνομπ πάντως Karl Lagerfeld είχε μετάσχει το 2008 σε μια καμπάνια για την οδική ασφάλεια φορώντας το γνωστό αντανακλαστικό κίτρινο γιλέκο, ενώ το σλόγκαν της αφίσας ήταν «Είναι κίτρινο, είναι απαίσιο, δεν ταιριάζει με τίποτα, αλλά μπορεί να σας σώσει τη ζωή».

Επίσης κάποια στιγμή είχε διαφημίσει και ειδικές εκδόσεις μοντέλων της VW που ονομάζονταν Style και χαρακτηρίζονταν από τα φυμέ τζάμια τους. Ακριβώς όπως ο διάσημος Karl Lagerfeld χαρακτηριζόταν από τα σκούρα γυαλιά που φορούσε πάντα.

SAFETY CAMPAIGN

Το σλόγκαν της αφίσας για την οδική ασφάλεια αντικατοπτρίζει αναμφίβολα το στυλ του Karl Lagerfeld. Πηγή: Road Safety

ΔΗΜΟΦΙΛΗ