ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί οι μελλοντικοί κάτοχοι της Mercedes-AMG One στέλνουν στην εταιρεία αποτύπωμα του χεριού τους

Γιατί οι μελλοντικοί κάτοχοι της Mercedes-AMG One στέλνουν στην εταιρεία αποτύπωμα του χεριού τους

Μπορεί το hypercar της Mercedes με την τεχνολογία που έρχεται από τη Φόρμουλα 1 να αρχίσει να παράγεται σε περίπου ένα χρόνο από τώρα -η καθυστέρηση οφείλεται σε θέματα με το high tech υβριδικό σύστημα πρόωσης και το V6 των 1.600 κυβικών- αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη γερμανική εταιρεία να προετοιμάζει τους μελλοντικούς, κατόχους του.

Οι οποίοι θα είναι συνολικά 275, έχουν ήδη δώσει ως προκαταβολή 500.000 ευρώ και μέχρι την παραλαβή θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον άλλα 2 εκατομμύρια, μιας το Mercedes-AMG One έχει τιμή εκκίνησης τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 275 αυτοί τυχεροί λοιπόν λαμβάνουν από τη Mercedes-AMG ένα κουτί που περιέχει ένα κατάλληλο υλικό προκειμένου να δημιουργηθεί το αποτύπωμα του χεριού του καθενός. Το κουτί αυτό επιστρέφεται στην εταιρεία και με τη βοήθεια των αποτυπωμάτων θα δημιουργηθούν 275 sur mesure γάντια οδήγησης.

Ένα δηλαδή για κάθε κάτοχο AMG One, ενώ η διαδικασία αυτή είναι κάτι ακόμα που συνδέει το hypercar με τη Φόρμουλα 1, μιας και αυτό ακριβώς γίνεται και με τους πιλότους των κορυφαίων μονοθεσίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ