ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volvo ανανεώνει το XC90 και οι κινητήρες του αποκτούν και ένα νέο ήπιο υβριδικό σύστημα

Η Volvo ανανεώνει το XC90 και οι κινητήρες του αποκτούν και ένα νέο ήπιο υβριδικό σύστημα

H Volvo προχωρά στην (προγραμματισμένη) ανανέωση του μεγάλου SUV της, του XC90, που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο, ενώ είναι και αυτό που εισήγαγε τη νέα σχεδιαστική της λογική. Αναμενόμενα λοιπόν οι επεμβάσεις στην εξωτερική του εμφάνιση είναι περιορισμένες μιας και εντοπίζονται κυρίως στη διαφορετική μάσκα. Από κει και πέρα υπάρχουν, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, νέα χρώματα αμαξώματος καθώς και καινούργιας σχεδίασης ζάντες.

Στο εσωτερικό έχουν αναβαθμιστεί τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο συνολικό διάκοσμο ενώ υπάρχει και νέα διαρρύθμιση των καθισμάτων. Έτσι πέρα από τη στάνταρ 7θέσια διάταξη υπάρχει μια καινούργια εξαθέσια καθώς και η 4θέσια υπερ-πολυτελής Excellence.

Αναλογικά πιο σημαντικές είναι οι επεμβάσεις στους κινητήρες. Και αυτό γιατί χρησιμοποιούνται πλέον ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης (MHEV) που συνδυάζουν τεχνολογία ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα με τους υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης -βενζίνης και πετρελαίου- για να δημιουργήσουν μια νέα εξηλεκτρισμένη σειρά που φέρει τον κωδικό «Β». Οι νέες μονάδες προσφέρουν έως και 15% εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένους ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και η σουηδική εταιρεία πιστεύει πως θα γίνουν σταδιακά οι βασικές επιλογές των πελατών της.

Έτσι το ανανεωμένο XC90 θα διατίθεται και με το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με τον κινητήρα πετρελαίου των 2.000 κυβικών ως B5 και με τον επίσης δίλιτρο κινητήρα βενζίνης ως B6. Παράλληλα αναβαθμίστηκε και το plug-in υβριδικό σύστημα Τ8 Twin Engine, που πλέον διαθέτει νέα μπαταρία, προηγμένο σύστημα φόρτισης και αποδίδει πλέον 420 ίππους. Η αυτονομία του συστήματος Τ8 Twin Engine για αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση έχει αυξηθεί κατά περίπου 15%. Η ίδια μονάδα διατίθεται σε όλη την γκάμα των σειρών 90 και 60, ενώ το XC60 θα είναι διαθέσιμο και ως B4 (πετρέλαιο), Β5 (βενζίνης και πετρέλαιο) και B6 (βενζίνη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ