ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα Jeep Renegade και Compass γίνονται plug-in υβριδικά με 1.300 κυβικά

Τα Jeep Renegade και Compass γίνονται plug-in υβριδικά με 1.300 κυβικά

Οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων ουσιαστικά επιβάλλουν στους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν στην γκάμα τους εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Ειδικά δε αν αυτή αποτελείται κατά κύριο λόγο από SUV.

Φυσικά οι εξελίξεις αυτές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορη τη Jeep με τα κορυφαία off road μοντέλα της. Έτσι στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε τις PHEV (plug in hybrid electric vehicle) εκδόσεις των εισαγωγικών μοντέλων της γκάμας της, του Renegade και του Compass.

Το plug-in υβριδικό σύστημα των οποίων αποτελείται από το νέο τετρακύλινδρο των 1.300 κυβικών του ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles) στον οποίο ανήκει η Jeep και ο οποίος θα κινεί τον εμπρός άξονα. Στον πίσω θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, με αποτέλεσμα η ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο να εξασφαλίζει μια «ηλεκτρική τετρακίνηση» ή eWD.

Η συνδυαστική απόδοση των δύο συνόλων θα κυμαίνεται από 190 έως και 240 ίππους, ενώ όπως είθισται στα αυτοκίνητα του είδους θα υπάρχει και δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής λειτουργίας, με την οποία θα μπορούν να καλυφθούν μέχρι και 50 χιλιόμετρα με ανώτατη ταχύτητα 130 χλμ./ ώρα.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία, π.χ. είναι ακόμα άγνωστη η χωρητικότητα της μπαταρίας, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκπομπές CO2 μικρότερες των 50 γραμμαρίων το χιλιόμετρο, καθώς και για τιμές για το 0-100 χλμ./ ώρα που μπορεί να είναι και κάτω από τα 7,0 δεύτερα.

Η διάθεση των Jeep Renegade και Compass PHEV αναμένεται να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, ενώ η συγκεκριμένη υβριδική διάταξη θα χρησιμοποιηθεί φυσικά και σε άλλα μοντέλα του ιταλο- αμερικανικού ομίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ