ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν τα επόμενα SUV της είναι σαν το Engelberg Tourer η Mitsubishi θα έχει κάνει τη σωστή κίνηση

Αν τα επόμενα SUV της είναι σαν το Engelberg Tourer η Mitsubishi θα έχει κάνει τη σωστή κίνηση

Engelberg Tourer. Έτσι ονομάζεται το πρωτότυπο SUV που παρουσίασε η Mitsubishi, μια από τις εταιρείες με πολύ μεγάλη παράδοση στα τετρακίνητα, στην έκθεση της Γενεύης.

Το πρώτο που κάνει σε κάποιον εντύπωση είναι το όνομα, με το Engelberg να είναι ένα διάσημο θέρετρο για σκι στις ελβετικές Άλπεις. To δεύτερο που προσέχει κανείς είναι η ιδιαίτερη και φρέσκια εικόνα του, με τις ευθείες γραμμές, το έντονο ανάγλυφο στο προφίλ και βέβαια την εμφατική μάσκα. Στην πράξη και σε ότι αφορά την εμφάνισή του το Engelberg Tourer προλογίζει τη νέα γενιά των καινούργιων SUV της Mitsubishi και ακόμα πιο συγκεκριμένα του Outlander.

Έτσι και αυτό είναι plug–in υβριδικό με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα προκειμένου να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση και βέβαια με το γνωστό τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο των 2.400 κυβικών της ιαπωνικής μάρκας. Το οποίο, όπως άλλωστε και στο υπάρχον Outlander PHEV, παίζει το ρόλο της γεννήτριας για την τροφοδοσία των ηλεκτροκινητήρων.

Φυσικά και το Engelberg Tourer (η μπαταρία του είναι 20 kWh) έχει τη δυνατότητα της καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για έως και 70 χιλιόμετρα, ενώ η συνολική του αυτονομία φτάνει τα 700 χιλιόμετρα.

Το εσωτερικό είναι ανάλογα εντυπωσιακό με την εξωτερική εικόνα και χαρακτηρίζεται από τις πολλές οθόνες -μια που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων, μια στο κέντρο το ταμπλό για το σύστημα infotainment και μια στην κεντρική κονσόλα για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού. Από κει και πέρα οι χώροι είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και άνετοι, ενώ υπάρχουν συνολικά θέσεις για έξι επιβάτες. Για τους τέσσερις εμπρός τα καθίσματα είναι ανεξάρτητα, ενώ για τους τρεις της τελευταίας σειράς υπάρχει ένα αναδιπλούμενος πάγκος.

Το μοντέλο παραγωγής -αν και όποτε γίνει αυτό, μιας και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο- θα είναι κατά πάσα πιθανότητα επταθέσιο. Πάντως αν το Engelberg Tourer δεν περάσει στην κανονική παραγωγή είναι βέβαιο πως αυτό θα γίνει με πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες της εμφάνισής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ