ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο πωλείται μια Lancia Delta HF Integrale;

Πόσο πωλείται μια Lancia Delta HF Integrale;
RM Auctions, Lancia

Deltona, HF, Integrale. Όπως και να την πεις η Lancia Delta HF Integrale είναι το πιο διάσημο αυτοκίνητο των αγώνων ράλι, με πολλές νίκες και πρωταθλήματα στο ενεργητικό της, με χιλιάδες παρουσίες ως αφίσα σε εφηβικά δωμάτια τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και με μια στρατιά από τιφόζι να πίνουν νερό στο όνομά της.

Και ως μοντέλο παραγωγής καθώς ήταν ένα από τα πρώτα super hot hatches, τόσο αισθητικά όσο και από πλευράς επιδόσεων.

Η συγκεκριμένη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 1 Martini 6 είναι μια από τις πιο σπέσιαλ εκδόσεις παραγωγής της. Κι αυτό γιατί πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 184 από τις συνολικά 310 edition Martini 6 που κατασκεύασε η ιταλική εταιρεία το 1992, για να γιορτάσει τον 6ο παγκόσμιο τίτλο της στο WRC.

Το ιταλικό super hot hatch έχει κάτω από το φουσκωμένο καπό του τον κλασικό τετρακύλινδρο turbo των 2.000 κυβικών της Lancia, ο οποίος αποδίδει 210 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ο ιδιοκτήτης της, που κατοικεί κάπου στην Βόρειο Ιταλία, την είχε παραλάβει το Δεκέμβριο του 1992. Έκτοτε έχει διανύσει μόλις 28.800 χιλιόμετρα και όπως λέει ο κάτοχός της τα πάντα πάνω της είναι αυθεντικά.

Τα πολύ λίγα χιλιόμετρα, η άψογη κατάσταση, ο συλλεκτικός χαρακτήρας αλλά και το γεγονός ότι oi Integrale που διατίθενται προς πώληση είναι ελάχιστες και πολλές από αυτές ιδιαίτερα ταλαιπωρημένες αναμένεται να ανεβάσουν τη τιμή της συγκεκριμένης Delta στα ύψη.

Η εταιρεία RM Auctions που έχει αναλάβει την πώλησή της σε δημοπρασία στο Παρίσι στις 3 Φεβρουαρίου υπολογίζει πως θα κυμανθεί από τις 130 έως τις 165.000 δολάρια.

Το βέβαιο είναι πως θα βρεθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι, καθώς όπως είπαμε η γοητεία της Integrale εξακολουθεί να είναι στα ύψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ