ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To νέο VW Golf θα έχει κορυφαία έκδοση 2.000 κυβικών και 400 ίππων;

Αυτοκίνητο: To νέο VW Golf θα έχει κορυφαία έκδοση 2.000 κυβικών και 400 ίππων;

Η καινούργια, 8η κατά σειρά γενιά του Golf θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο και λογικά έχει αρχίσει και η φημολογία για τις κορυφαίες της εκδόσεις. Τo GTI και το R, με το τελευταίο να λέγεται πως θα έχει γύρω στους 320 ίππους από τον TSI των 2.000 κυβικών.

Παράλληλα έχουν επιστρέψει και οι κουβέντες για ένα υπερ- Golf που αν παρουσιαστεί θα λέγεται R Plus, θα είναι τετρακίνητο και με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο κινητήρας θα είναι και εδώ ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 κυβικών που μπορεί σχετικά εύκολα να ανέβει στους 400 ίππους ή και λίγο πάνω από αυτούς. Ο λόγος της ύπαρξής του Golf R είναι μάλλον προφανής: ο ανταγωνισμός με την αναμενόμενη νέα Mercedes-AMG A 45 4 MATIC, που στην κορυφαία εκδοχή της, την S, θα φτάνει τους 425 ίππους.

Γεγονός είναι πως μια αντίστοιχη έκδοση είχε εξεταστεί και για την τρέχουσα γενιά του best seller της VW. Μάλιστα είχαν γίνει και εκτεταμένες δοκιμές στο δρόμο, αλλά τελικά η ιδέα δεν προχώρησε πέρα από το στάδιο του πρωτοτύπου -είχε παρουσιαστεί το 2014- λόγω της υψηλής τελικής τιμής αγοράς που θα είχε.

Τώρα ίσως η κατάσταση να είναι λίγο διαφορετική, μιας και οι τιμές των hot hatches, των γρήγορων μικρών- μεσαίων δηλαδή, κινούνται έντονα ανοδικά, οπότε έτσι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και το σούπερ VW Golf, το R Plus.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ