ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η νέα Corvette θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουλίου και θα έχει έως και 1.000 ίππους

Αυτοκίνητο: Η νέα Corvette θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουλίου και θα έχει έως και 1.000 ίππους

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των καμουφλαρισμένων αυτοκινήτων δοκιμών η νέα και ιδιαίτερα σημαντική γενιά του πιο διάσημου σούπερ σπορ μοντέλου των ΗΠΑ θα γίνει στις 18 Ιουλίου.

Και λέμε ιδιαίτερα σημαντική γιατί η Corvette θα αλλάξει ριζικά κόνσεπτ, μιας και ο κνητήρας της δεν θα βρίσκεται πια μπροστά αλλά στο κέντρο του αμαξώματος, όπως άλλωστε στα πιο πολλά από τα υπερ-αυτοκίνητα.

Η δομική αυτή αλλαγή θα έχει επιπτώσεις και στην εικόνα της, που από όσο μπορούμε να διακρίνουμε θα είναι ακόμα πιο δυναμική. Κι αυτό γιατί απουσία του κινητήρα το εμπρός μέρος της μπορεί να γίνει πιο μικρό και πιο επιθετικό. Στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ολοκαίνουργιας από όλες τις απόψεις Corvette θα περιλαμβάνονται και οι μεγάλοι πλευρικοί αεραγωγοί που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη ψύξη του κινητήρα της. Ο οποίος θα είναι και πάλι ο V8 των 6.200 κυβικών, εξελιγμένος και με απόδοση 500 ίππων στη βασική του έκδοση.

Από κει και πέρα θα υπάρχουν και πιο ισχυρές εκδοχές του και υπερτροφοδοτούμενες, με την κορυφαία όπως λέγεται να φτάνει μέχρι και τους 1.000 ίππους. Φυσικά υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο μιας υβριδικής Corvette, αυτό και αν θα είναι εξέλιξη, ενώ το στο εσωτερικό θα είναι τα πάντα ψηφιακά και το τιμόνι δύο ακτίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ