ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια έξυπνη λύση χρησιμοποιεί η Ford για να μην υποκλέπτονται τα κλειδιά των αυτοκινήτων της;

Ποια έξυπνη λύση χρησιμοποιεί η Ford για να μην υποκλέπτονται τα κλειδιά των αυτοκινήτων της;

Η παγκόσμια αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων οφείλεται κατά πολλούς στην όλο και μεγαλύτερη χρήση των συστημάτων keyless entry. Αυτών δηλαδή που απασφαλίζουν το αυτοκίνητο και επιτρέπουν την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς τη χρήση του κλειδιού, το οποίο παραμένει στην τσέπη ή την τσάντα.

Κι αυτό γιατί τα συστήματα αυτά υποκλέπτονται πολύ εύκολα, με τη βοήθεια συσκευών που μπορούν να αγοραστούν πολύ εύκολα από το διαδίκτυο και αντιγράφουν το σήμα που εκπέμπουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων.

Προκειμένου να αποφύγουν αυτήν ακριβώς την αντιγραφή οι μηχανικοί της Ford σκέφτηκαν μια πολύ έξυπνη λύση η οποία εφαρμόζεται στα νέο κλειδιά των Fiesta και Focus. Τα οποία αν δεν μετακινηθούν για 40 δευτερόλεπτα, π.χ. να τα ακουμπήσει κανείς σε ένα τραπέζι, εισέρχονται σε μια κατάσταση ύπνωσης. Κατά την οποία δεν εκπέμπουν κανένα σήμα και επομένως δεν μπορούν και να αντιγραφούν.

Τα κλειδιά αυτά θα είναι διαθέσιμα και για τα Fiesta και Focus που ήδη κυκλοφορούν, με κόστος, στην Αγγλία, 75 και 85 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ