ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aston Martin DBS 59 θα κατασκευαστεί μόνο 24 φορές

Η Aston Martin DBS 59 θα κατασκευαστεί μόνο 24 φορές

Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι ένας αγώνας με μεγάλη ιστορία και αντίστοιχα μεγάλο κύρος, ενώ για πολλούς από τους κατασκευαστές που μετείχαν και μετέχουν κάποιες χρονιές έχουν ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Για την Aston Martin η χρονιά αυτή είναι το 1959, όταν οι δυο αγωνιστικές DBR1 με τις οποίες μετείχε τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις με πληρώματα τους Roy Salvadori, Caroll Shelby και Maurice Trintigmant, Paul Frere αντίστοιχα. Προκειμένου λοιπόν η βρετανική εταιρεία και να υπενθυμίσει τη συγκεκριμένη επιτυχία που έλαβε χώρα και να την τιμήσει παρουσίασε μια ειδική, συλλεκτική έκδοση της DBS. Την οποία για ευνόητους λόγους ονομάζει 59, ενώ οι 24 που θα κατασκευαστούν είναι τόσες όσο και οι ώρες που διαρκεί ο πλέον διάσημος αγώνας αντοχής το κόσμου.

Από κει και πέρα η DBS 59 ξεχωρίζει με τη μαύρη της μάσκα και τις μεγάλες ζάντες των 21 ιντσών, ενώ ωραία όσο και πρωτότυπη νότα είναι τα λογότυπα και οι λεπτομέρειες, εντός και εκτός, στο χρώμα του χαλκού.

Λογότυπα, κεντημένα υπάρχουν και στις πλάτες των καθισμάτων, οι επενδύσεις των οποίων είναι ίδιες με αυτές που είχαν χρησιμοποιηθεί πριν από 6 δεκαετίες στην αγωνιστική DBR1. Αν αναρωτιέστε που βρέθηκε απλά οι μηχανικοί της Aston Martin το ανέλυσαν και κατασκεύασαν καινούργιες επενδύσεις.

Γενικά πάντως και όπως σε όλες τις Aston Martin το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα προσεγμένο -τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί- και πολυτελές.

Κινητήρας αυτής της σπέσιαλ Aston Martin είναι ο υπερ- τροφοδοτούμενος V12 των 5.200 κυβικών της μάρκας και μάλιστα στην εκδοχή των 725 ίππων που κινεί και τη Superleggera και εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε 3,4 δεύτερα, τελική ταχύτητα 339 χλμ./ ώρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ