ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από του χρόνου θα έχει και το Βιετνάμ το δικό του Γκραν Πρι

Από του χρόνου θα έχει και το Βιετνάμ το δικό του Γκραν Πρι

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η διοργάνωση ενός Γκραν Πρι στο Βιετνάμ μόνο ως αστείο θα μπορούσε να θεωρηθεί. Όμως οι καιροί αλλάζουν, η Liberty Media, η οποία πλέον διαχειρίζεται τις τύχες της Φόρμουλα 1, θέλει να δηλώσει το παρόν και σε νέες αγορές και έτσι από την ερχόμενη σαιζόν, αυτή του 2020, η πρωτεύουσα του Βιετνάμ Ανόι θα φιλοξενήσει το δικό της αγώνα.

Το Ανόι θα είναι η δεύτερη «εξωτική» πόλη που προστίθεται τελευταία στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1 μετά το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και θα είναι η 71η πίστα στην ιστορία στην οποία θα έχει διεξαχθεί Γκραν Πρι.

Η πίστα αυτή καθαυτή έχει σχεδιαστεί από τον ειδικό Hermann Tilke, την υπογραφή του οποίου φέρουν σχεδόν όλες όσες έχουν ενταχθεί σχετικά πρόσφατα στο πρόγραμμα της F1. Το μήκος είναι 5.570 μέτρα, έχεις συνολικά 22 στροφές κάποιες από τις οποίες παραπέμπουν σε διάσημες και ιστορικές πίστες όπως αυτή της Suzuka και η ευθεία εκκίνησης και τερματισμού με μήκος 1,5 χιλιομέτρων είναι η τρίτη πιο μεγάλη του πρωταθλήματος. Έτσι η τελική ταχύτητα των μονοθεσίων υπολογίζεται σε 335 χλμ./ ώρα, ενώ ο χρόνος γύρου θα είναι περίπου 1:36.2.

Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας μπορείτε να δείτε τη νέα πίστα του Γκραν Πρι του Βιετνάμ από τη θέση του οδηγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ