ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To Κoenigsegg Jesko των 1.600 ίππων, κατασκευάζεται με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια

Αυτοκίνητο: To Κoenigsegg Jesko των 1.600 ίππων, κατασκευάζεται με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια

To Maranellο, την έδρα της Ferrari, σίγουρα τo έχετε ακουστά, το Angelholm όμως στη Σουηδία, την πατρίδα της Koenigsegg μάλλον όχι. Εκεί λοιπόν, σε αυτήν την άγνωστη σε όλους μας σουηδική πόλη φτιάχνονται τα υπερ- αυτοκίνητα της Keoenigsegg. Σε περιορισμένο αριθμό και με τη χρήση υψηλής τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα. Από το πλαίσιο και το αμάξωμα που είναι κατασκευασμένα σχεδόν εξολοκλήρου από ανθρακονήματα μέχρι τους κινητήρες.

Στο Angelholm κατασκευαζόταν το Agera RS που είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας, εκεί θα κατασκευάζεται, συνολικά σε 125 αντίτυπα και το Jesko. Το ολοκαίνουργιο σουηδικό hyper car που παρουσιάστηκε στην έκθεσης της Γενεύης, έχει μέχρι και 1.600 ίππους και η τελική του των 482 χλμ./ ώρα του δίνει σοβαρές πιθανότητες να είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας.

Πως όμως φτιάχνεται όμως ένα τόσο ακριβό -υπολογίστε περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ- τόσο ιδιαίτερο και τόσο high tech τετράτροχο όσο το Koenigsegg Jesko; Μια αναλυτική εικόνα δίνει το πολύ καλό βίντεο του TopGear που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ