ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η ανοιχτή Lincoln Continental είναι ίδια με την προεδρική του Τζον Κέννεντυ

Αυτή η ανοιχτή Lincoln Continental είναι ίδια με την προεδρική του Τζον Κέννεντυ

Η ανοιχτή Lincoln Continental του 1963 είναι ένα από το πιο διάσημα οχήματα στον κόσμο, μιας και έχει άπειρες εμφανίσεις σε έντυπα, τηλεοράσεις, επίκαιρα και ιστοσελίδες. Δυστυχώς για ένα δυσάρεστο γεγονός, μιας και είναι το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε στο Ντάλας το 1963 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόν Κέννεντυ.

Άλλες εποχές, άλλα μέτρα ασφαλείας καθώς σήμερα ουδείς θα σκεφτόταν οι μετακινήσεις οποιουδήποτε αρχηγού κράτους να γίνονται με κάμπριο…

Η προεδρική, ανοιχτή Lincoln Continental βρίσκεται στο μουσείο της Ford στο Dearborn, ενώ αυτή των φωτογραφιών μας όχι μόνο είναι πιστό αντίγραφό της αλλά είναι και σε πολύ καλύτερη κατάσταση και πιο κοντά στις αρχικές προδιαγραφές.

Έτσι και αυτή έχει επιμηκυμένο μεταξόνιο, θηριώδη πίσω προφυλακτήρα με δύο σκαλοπάτια και χειρολαβές για σωματοφύλακες που στέκονται όρθιοι, ενώ δύο επιπλέον θέσεις για άνδρες της ασφάλειας υπάρχουν μπροστά από τα καθίσματα των VIP επιβατών. Φυσικά δεν λείπουν τα σημαιάκια και κάποια διακριτικά του αυτοκινήτου, ενώ ακόμα και τα τάσια των τροχών είναι τα γνήσια.

Σε άψογη κατάσταση είναι και το εσωτερικό, με δίχρωμες, δερμάτινες επενδύσεις και ξύλινα διακοσμητικά. Όπως συνηθιζόταν εκείνη την περίοδο το εμπρός κάθισμα είναι ενιαίο. Ο κινητήρας είναι -και πάλι στο πνεύμα της τότε εποχής- ένας V8 με 7.000 κυβικά και το κιβώτιο αυτόματο.

Η συγκεκριμένη ανοιχτή Lincoln Continental έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις με προεδρικά αυτοκίνητα ανά τον κόσμο, πρόσφατα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, τα μηχανικά της μέρη έχουν αναπαλαιωθεί και η αρχική τιμή πώλησής της σε αγγελία στο eBay αλλά και αλλού είναι 125.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ