ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το επίσημο αυτοκίνητο του νέου Ιάπωνα αυτοκράτορα είναι ένα Toyota Century

Αυτοκίνητο: Το επίσημο αυτοκίνητο του νέου Ιάπωνα αυτοκράτορα είναι ένα Toyota Century

Την Πρωτομαγιά ενθρονίστηκε ο νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Naruhito και φυσικά όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρχε ένα συγκεκριμένο τελετουργικό.

Οι φήμες έκαναν λόγο πως με την ευκαιρία της στέψης η Toyota θα είχε ετοιμάσει μια ανοιχτή έκδοση της ναυαρχίδας της Century. Τελικά το ανοιχτό Century δεν έκανε την εμφάνισή του, ίσως για λόγους ασφαλείας του Naruhito, o οποίος μετακινήθηκε με την αντίστοιχη λιμουζίνα, που είναι το επίσημο αυτοκρατορικό αυτοκίνητο.

Το Century με τη ρετρό εμφάνιση είναι το κορυφαίο μοντέλο της Toyota, είναι χειροποίητο και ετησίως κατασκευάζονται το πολύ 600. Η βάση του είναι κοινή με αυτήν του Lexus LS και το σύστημα πρόωσής του είναι υβριδικό. Με βάση έναν V8 5.000 κυβικών και συνδυαστική ισχύ 431 ίππων.

Το εσωτερικό είναι φυσικά υπερ-πολυτελές με οθόνη 11,6 ιντσών για όσους κάθονται πίσω και ηχοσύστημα με 20 ηχεία, επλογές από διάφορες επενδύσεις, ενώ οι χώροι είναι τεράστιοι.

Με Century μετακινείται και ο Akio Toyoda, ο ισχυρός άντρας της Toyota, μόνο που το δικό του έχει σπορ ρυθμίσεις από το εξειδικευμένο τμήμα της εταιρείας την Gazoo Racing, κάτι που μάλλον δεν θα είναι και επιλογή του Ιάπωνα αυτοκράτορα.

Πέρα από το κορυφαίο το Century είναι και το πιο ακριβό Toyota, καθώς η τιμή του ξεκινά από τα 19.600.000 γιεν που αντιστοιχούν σε περίπου 160.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ