ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Σε ποιον τομέα θα συνεργαστεί η Audi με τη Hyundai;

Αυτοκίνητο: Σε ποιον τομέα θα συνεργαστεί η Audi με τη Hyundai;

Ένα από τα ζητήματα που πρέπει μεταξύ άλλων να αντιμετωπιστούν στην πορεία προς την ηλεκτροκίνηση είναι η παραγωγή των μπαταριών, που εξαρτάται απόλυτα και από την επάρκεια των σπάνιων γαιών που είναι απαραίτητες για την κατασκευή τους.

Λογικά λοιπόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξετάζουν και εναλλακτικές που οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνσης και έτσι η Audi μετά από πολύ καιρό θα ασχοληθεί και πάλι με τα οχήματα με ενεργειακές κυψέλες (fuel cells), στα οποία η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται με την κατανάλωση υδρογόνου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρός της Bram Schot σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό η εταιρεία θα επενδύσει στο συγκεκριμένο τομέα σημαντικά πιο υψηλά ποσά καθώς και ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης πρόσθεσε πως αν λυθούν τα (δύσκολα) προβλήματα των υποδομών, με τη δημιουργία ικανού αριθμού πρατηρίων υδρογόνου, θα μπορούσαν να υπάρχουν αυτοκίνητα παραγωγής με ενεργειακές κυψέλες μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

H Audi πάντως έχει σκοπό να παρουσιάσει ήδη φέτος ένα πρωτότυπο με fuel cells 6ης γενιάς, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κατασκευαστεί κανονικά το 2021 σε μικρό αριθμό. Τα αυτοκίνητα αυτά θα μπορούσαν να δοθούν σε καταναλωτές προκειμένου να υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία από την καθημερινή τους χρήση. Για το πρωτότυπο αυτό η γερμανική εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με τη Hyundai -με βάση ένα μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες του περσινό καλοκαίρι- η οποία έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ