ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε ότι ζυγίζει και κοστίζει το συλλεκτικό βιβλίο της Bentley για τα 100 χρόνια της;

Πόσο λέτε ότι ζυγίζει και κοστίζει το συλλεκτικό βιβλίο της Bentley για τα 100 χρόνια της;

H Bentley συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και θα γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο με τη νέα έκδοση της λιμουζίνας της, της Flying Spur. Η οποία θα διαθέτει αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μεταξύ αυτών τρισδιάστατες δερμάτινες επενδύσεις που θα κατασκευάζονται με μια τεχνοτροπία που έχει εξελιχθεί από τους ειδικούς στο συγκεκριμένο τομέα τεχνίτες της στο εργοστάσιό της στο Crewe.

Παράλληλα η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία που εδώ και 21 χρόνια (από το 1998) ανήκει στο γερμανικό όμιλο της Volkswagen, θα εκδώσει ένα συλλεκτικό βιβλίο -ονομάζεται Bentley Centenary Opus- στο οποίο καταγράφονται οι σημαντικές στιγμές της ιστορίας της, καθώς και τα μοντέλα που δημιούργησαν το μύθος της. Σε πίστες (Bentley Boys) αλλά και στους δημόσιους δρόμους.

Το βιβλίο, για το οποίο η Bentley θα συνεργαστεί με την εξειδικευμένο σε τέτοιες παραγωγές εκδοτικό οίκο Opus, ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων coffee table books. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως δεν μπορείς να το πάρεις στα χέρια και να το ξεφυλλίσεις. Κι αυτό γιατί το πλάτος του όταν είναι ανοιχτό φτάνει σχεδόν το 1,0 μέτρο και κυρίως γιατί το βάρος του είναι 30 κιλά! Συνολικά θα υπάρχους τρεις διαφορετικές εκδοχές του, η 100 Carat -θα σας πούμε στη συνέχεια γιατί ονομάζεται έτσι- η Mulliner και η Centenary.

Από την 100 Carat λοιπόν θα υπάρχουν μόλις 7 αντίτυπα, ένα σε κάθε ήπειρο και ονομάζεται έτσι γιατί το εξώφυλλό της θα είναι διακοσμημένο με μικρά διαμάντια συνολικού βάρους 100 καρατίων. Η εικόνα ολοκληρώνεται με χρυσό και πλατίνα, ενώ το κόστος κάθε βιβλίου έχει εκτοξευθεί περίπου στις 230.000 ευρώ. Δηλαδή όσο κοστίζει μια Bentley Continental GT στην κεντρική Ευρώπη.

Στην έκδοση Mulliner τα αντίτυπα θα είναι 100 και η τιμή του καθενός περίπου 14.000 ευρώ. Εδώ οι ιδιοκτήτες Bentley μπορούν να συμπεριλάβουν στις σελίδες του και το προσωπικό τους αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα στο εξώφυλλο θα υπάρχει και το όνομά τους, σε χρυσό και ασήμι φυσικά. Η πιο διευρυμένη έκδοση είναι η Centenary των 500 αντιτύπων, έκαστο προς 3.500 ευρώ.

Το σύνολο των σελίδων είναι 800, ενώ θα υπάρχουν και αρκετές αφίσες που όταν ξεδιπλωθούν το πλάτος τους θα φτάνει έως και τα 2 μέτρα. Εδώ βέβαια το θέμα θα είναι το δίπλωμά τους…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ