ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aston Martin DBS Superleggera OHMSS είναι το ιδανικό αυτοκίνητο των οπαδών του James Bond

Η Aston Martin DBS Superleggera OHMSS είναι το ιδανικό αυτοκίνητο των οπαδών του James Bond

H σχέση του θρυλικού πράκτορα 007 με την Aston Martin είναι γνωστή, μιας και κατά κατά κανόνα τα υπηρεσιακά και ιδιαίτερα εξοπλισμένα αυτοκίνητά του είναι μοντέλα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας.

Μια Aston Martin DBS ήταν λοιπόν το αυτοκίνητο του James Bond στην 6η ταινία της σειράς που είχε προβληθεί για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια (το 1969) με τίτλο On Her Majesty’s Secret Service (ελληνικός τίτλος: Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας). Και μιας και αυτές οι επέτειοι είναι πολύ καλές αφορμές η Aston Martin παρουσίασε μια ειδικά έκδοση της νέας DBS Superleggera, την οποία ονομάζει OHMSS -από τα αρχικά του τίτλου της ταινίας- και θα κατασκευαστεί σε 50 μόλις αντίτυπα. Όλα στο χρώμα που ήταν βαμμένη και η DBS της μεγάλης οθόνης -ένα πράσινο που παραπέμπει σε αυτό της ελιάς (olive green η επίσημη ονομασία του).

Ως είθισται η σπέσιαλ DBS Superleggera OHMSS θα κάνει και οπτικά σαφή την ιδιαιτερότητά της, με ειδικά διακοσμητικά στα μαρσπιέ με το χαρακτηριστικό λογότυπο του 007 προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και φυσικά με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής. Παράλληλα θα υπάρχει και πολύ ανθρακόνημα στα (διακριτικά) αεροδυναμικά της βοηθήματα.

Ειδικής σχεδίασης είναι τόσο η μάσκα που παραπέμπει άμεσα στο μοντέλο του 1969, καθώς και οι ζάντες, ενώ οι επενδύσεις στο εσωτερικό είναι από μαύρο δέρμα με λεπτομέρειες από αλκαντάρα. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν και στο αυτοκίνητο του 007 στη συγκεκριμένη ταινία. Χαρακτηριστικό του τελευταίου ήταν το κόκκινο ντουλαπάκι στο ταμπλό στο οποίο ο James Bond έκρυβε το όπλο του. Για αυτό και οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό της σύγχρονης ειδικής έκδοσης είναι κόκκινες.

Πάντως αν ο θρυλικός πράκτορας χρησιμοποιούσε τη σπέσιαλ DBS Superleggera OHMSS για κάποια από τις αποστολές του δεν θα είχε κανένα παράπονο σε ότι αφορά την ισχύ της, μιας και ο V12 των 5.200 κυβικών της με τα δύο turbo αποδίδει 725 ίππους και 900 Nm και ξεχωρίζει και με τον ήχο του. Και λέμε αν γιατί το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο στη νέα ταινία της σειράς που γυρίζεται αυτήν την περίοδο θα είναι σίγουρα Aston Martin αλλά ταυτόχρονα και εκτός απροόπτου ηλεκτρική -μάλλον η Rapide E.

Έτσι και οι 50 DBS Superleggera OHMSS θα καταλήξουν σε πελάτες της Aston Martin οι οποίοι πέρα από οπαδοί του James Bond θα πρέπει να είναι και ευκατάστατοι, μιας και η τιμή της θα ξεκινά από τις 341.000 ευρώ. Αν είναι και μερακλήδες θα μπορούν να παραγγείλουν -οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους- και ένα φορητό μπαρ, ειδικά σχεδιασμένο για το πορτμπαγκάζ της συλλεκτικής Aston Martin και με θέσεις για δύο μπουκάλια σαμπάνιας και 4 ποτήρια. Κρυστάλλινα φυσικά…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ