ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Opel Corsa θα έχει 136 ίππους και αυτονομία 330 χιλιομέτρων

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Opel Corsa θα έχει 136 ίππους και αυτονομία 330 χιλιομέτρων

H επιλογή της Opel όχι μόνο να παρουσιάσει πρώτα την ηλεκτρική έκδοση της νέας, 6ης κατά σειρά γενιάς του πιο δημοφιλούς μοντέλου της, του Corsa, αλλά και να ξεκινήσει από αυτήν η λήψη παραγγελιών φυσικά και είναι σημείο των καιρών. Που θέλουν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και να κατεβαίνουν κατηγορίες και να γίνονται πιο προσιτά, αλλά και πιο ρεαλιστικά σε ό,τι αφορά την καθημερινή τους χρήση.

Έτσι λοιπόν το Corsa-e, όπως ονομάζεται, διαθέτει μια μπαταρία 50 kWh, η οποία σύμφωνα με το νέο κύκλο WLTP εξασφαλίζει μια αυτονομία έως και 330 χιλιόμετρα. Από κει και πέρα υποστηρίζονται όλοι οι τρόποι φόρτισης, μέσω καλωδίου σε οικιακή πρίζα, wallbox και ταχυφορτιστή -με τον τελευταίο η μπαταρία φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 30 λεπτά, ενώ για την καλή της λειτουργία υπάρχει μια οχταετής εγγύηση. Επίσης μέσω της εφαρμογή myOpel μπορεί να ελέγξει κανείς την κατάσταση φόρτισης για βελτιστοποίηση τόσο του χρόνου όσο και του κόστους.

Το ηλεκτρικό Corsa-e κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 136 ίππων και 260 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει ένα εντυπωσιακό για υπερ- μίνι 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 8,1 δεύτερα. Παράλληλα ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης, τα Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία, ενώ στο Eco mode αυξάνεται σημαντικά η αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση το νέο και αποκλειστικά πεντάθυρο Corsa έχει προσαρμοστεί στα τελευταία αισθητικά πρότυπα της μάρκας, όπως αυτά εκφράζονται κυρίως από το Grandland X με την κάθετη μάσκα και τους χαρακτηριστικούς προβολείς. Συνολικά δείχνει σαφώς πιο νεανικό και δυναμικό σε σχέση με τον προκάτοχό του, χάρη και στο πιο χαμηλό κατά 48 χιλιοστά ύψος του. Το μήκος του είναι 4,06 μέτρα, ενώ αναβαθμισμένοι είναι και οι χώροι αλλά και η σχεδίαση του εσωτερικού με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment το μέγεθος της οποίας κυμαίνεται από 7,0 έως 10,0 ίντσες. Διαθέσιμα θα είναι φυσικά πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού αλλά και όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης, καθώς και κάποιες τεχνολογίες που κατά κανόνα απαντώνται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Τεχνολογίες όπως το αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ