ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H επιτυχημένη BMW X1 συνεχίζει ανανεωμένη και υβριδική

Αυτοκίνητο: H επιτυχημένη BMW X1 συνεχίζει ανανεωμένη και υβριδική

Η BMW συνεχίζει την ανανέωση αλλά και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, καθώς σχεδόν αμέσως μετά την ολοκαίνουργια σειρά 1 παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση τους δημοφιλούς και στη χώρα μας μικρού της SUV, της Χ1.

Η οποία προσαρμόστηκε στη νέα εικόνα των μοντέλων της βαυαρικής εταιρείας που προσδιορίζεται από τη μεγάλη μάσκα. Ταυτόχρονα έχουν αλλάξει τόσο οι προβολείς όσο και ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ στο πίσω μέρος τον τόνο της ανανέωσης δίνουν οι πιο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις κινούνται στα συνήθη πλαίσια για facelift αυτής της έκτασης, με αλλαγές στα υλικά στις επενδύσεις και με αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα. Τόσο του infotainment -η κεντρική οθόνη είναι και πάλι διαθέσιμη σε τρία μεγέθη με διαγώνιο 6,5, 8,8 και 10,25 ιντσών- όσο και της υποβοήθησης του οδηγού.

Η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης, της xDrive25e, η οποία θα είναι διαθέσιμη από του χρόνου. Εδώ ένας τρικύλινδρος βενζίνης 1.500 κυβικών και 125 ίππων στον εμπρός άξονα με έναν ηλεκτροκινητήρα 94 ίππων στον πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει, όταν πρέπει και τετρακίνηση. Η μπαταρία του συστήματος έχει χωρητικότητα 9,7 kWh, με αποτέλεσμα η υβριδική X1 να μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για έως και 50 χιλιόμετρα. Στη γκάμα προστίθεται και η top έκδοση βενζίνης xDrive25i των 2.000 κυβικών.

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης BMW X1 θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ