ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Mercedes-AMG GT θα γίνει και υβριδική με εντυπωσιακούς 800 ίππους

Αυτοκίνητο: Η Mercedes-AMG GT θα γίνει και υβριδική με εντυπωσιακούς 800 ίππους

Η υβριδική τεχνολογία γίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη, ειδικά στα μεγάλα μοντέλα πολυτελείας και τα super cars, προκειμένου να μπορέσουν να μειώσουν την εκπομπή ρύπων τους.

Παράλληλα με την προσθήκη των ηλεκτροκινητήρων η συνολική ισχύς αυξάνεται σε επίπεδα που μέχρι τώρα ήταν δύσκολα να επιτευχθούν μόνο με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και αν επιτυγχάνονταν ήταν μόνο προνόμιο ιδιαίτερα ακριβών υπερ- αυτοκινήτων.

Η Mercedes πάντως σκέφτεται να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό και του δικού της υπερ- αυτοκινήτου. Της AMG GT, τόσο στην δίθυρη όσο και στην τετράθυρη εκδοχή της. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη έκδοση θα ονομάζεται Hybrid GT 73 και ο συνδυασμός του bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών με το υβριδικό σύστημα θα ανεβάσει την ιπποδύναμη στους εντυπωσιακούς 800 ίππους. Μια αύξηση 161 ίππων σε σχέση με τους 639 που αποδίδει η υπάρχουσα ισχυρή έκδοση του μοντέλου, η GT 63S, ενώ από πλευράς βελτιωτών υπάρχει αυτή της Brabus, με 800 ίππους και 1.000 Nm, η οποία χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ ώρα μόλις 2,9 δεύτερα.

Η Hybrid GT 73 της AMG, που αναμένεται να παρουσιαστεί του χρόνου, θα είναι ακόμα πιο γρήγορη από την Brabus, ενώ θα αφήνει πολύ πίσω της αντίστοιχη υβριδική Panamera της Porsche. H οποία αποδίδει «μόλις» 680 ίππους

Πάντως η κορυφαία AMG δεν θα είναι η μόνη υβριδική, μιας και ο επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε πως όλα τα μοντέλα μέσα στον ενάμιση χρόνο που ακολουθεί θα έχουν και υβριδικές εκδόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ